Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | donderdag 2 mei 2024 04:36 uur | 1 bezoekers

Projectomschrijving Werkdorp Motorstraat

Werkdorp Motorstraat is een project in opdracht van het Hart van Zuid en Deelgemeente Feijenoord. Centraal in het project staat de tijdelijke inrichting en beheer van het motorstraat-terrein door Creatief Beheer. Centraal thema van het project is ‘werken aan de toekomst’.

 

 

Er wordt als het ware een ‘tijdelijk werkdorp’ gemaakt, dat een daadwerkelijke fysieke plek in het gebied kent, maar tegelijkertijd een virtueel platform is en indirect een ‘community’ van betrokkenen om het project verzamelt en verbindt. 

Dit alles levert inspiratie en draagvlak voor de grote herstructurering in het gebied. Hoofddoel van het project is de leefbaarheid van het gebied direct te verbeteren als voorbereiding op de toekomst en gebruikmakend van de kansen, die de herstructurering biedt. Het spreekt voor zich dat dit een grote gezamenlijke uitdaging is voor alle betrokkenen en belanghebbenden in dit gebied.

 

Middels diverse modules (deelprojecten), deelnemende partijen en organisaties, die samenwerken, elkaar aanvullen, opvolgen en versterken wordt een duurzaam traject gerealiseerd met als resultaat interactie/samenwerking, onderzoek/inspiratie, draagvlak/participatie voor de op stapel staande veranderingen en investeringen. Iedere module heeft naast een interactieve/participatieve component, een fysieke component. Creatief Beheer zal fungeren als centrale coördinator en medeontwikkelaar van het project: ‘Werkdorp Motorstraat’.  

 

Twee Fasen

Het project is voorlopig onder te verdelen in twee fasen, allereerst een onderzoek- en draagvlakfase (sept-dec), waarbij CB een website opent en een vijftal televisie-uitzendingen maakt. Deze fase loopt parallel met een tweetal projecten die de stichting Kijk op Zuid, Your City in deze periode uitvoert op het terrein en in de omgeving. Deze projecten worden in beeld gebracht in de televisie-uitzendingen.

Op basis van alle ervaringen en ‘ontdekkingen’ wordt door Creatief Beheer een  uitvoerbaar werkplan en financiering voor de voortzetting en verdere ontwikkeling van de tijdelijke inrichting en het totale project gemaakt.

 

Projecten stichting Kijk op Zuid/Your City

Bij het project Freestyle Sports worden door jongeren samen met 2012 architecten een track en tribune voor zogenaamde urban sports gemaakt. Daarnaast komt er het project ‘I Bridge You’, waarbij de verbindende brug tussen het Winkelcentrum Zuidplein en het Ikazia een week lang wordt ingericht als een economische zone voor jongeren.

 

Fase 2

Daadwerkelijke inrichting en beheer op de Creatief Beheer methode van het terrein als een multifunctioneel buurtparkje met gebruikmaking/incorporatie van de reeds ontstane inrichting (een demonstratiezone voor freestyle sporten).

 

De TOURSTART 2010, die plaats zal vinden begin juli in de omgeving van de motorstraat is een prachtig vliegwiel, teneinde mensen te betrekken en te motiveren.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"