Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 09:42 uur | 1 bezoekers

Terug van Vakantie

Mens, stad en media, dat had ik net voor de vakantie op mijn visitekaartje laten zetten. Op vakantie heb je afstand en kan je nadenken.
Ik heb afgelopen jaar heel wat projectomschrijvingen, begrotingen en offertes gemaakt. Iedere dag weer proberen samen met alles en iedereen dichter bij Mount Fuiji (het ultieme doel, dat je nooit zult bereiken) te komen. Creatief Beheer is ‘ontdekt’ en groeit gestaag, Antenne Rotterdam is horizontaal op TV Rijnmond, de website is aangepast, verbetert hopen wij. Mijn vrouw en ik en onze kindjes waren wel aan vakantie toe.

Waar gaat het nu eigelijk om, waarom doe je wat je doet ? De eerste weken in mijn huis in Frankrijk zal het me allemaal een worst zijn. Het is helemaal geweldig om niets te hoeven doen, ik heb ook de hele vakantie mijn laptop niet aangeraakt. Weer thuis wacht ik overdreven lang om hem weer te openen, net als de post. Het valt gelukkig allemaal mee, de gebruikelijke problemen, cashflow, conflictjes, ik probeer het relaxed op te pakken. Het ergste is nog dat ik mijn fietssleuteltje ergens zo goed had verstopt dat ik het niet meer kon vinden (het zijn de kleine dingen die het doen). Mijn  nieuwe iphone heb ik geheel zelf aan de praat gekregen, hij lag al drie maanden in de kast, maar werd mijn nummer overgezet, dus ik moest wel. Mooi dingetje ! Maar goed, waar gaat het nu eigenlijk om ?

Vannacht werd ik wakker om drie uur, dat is gebruikelijk, op de een of andere manier verwerk ik altijd om drie uur ’s nachts de dag en dat duurt gemiddeld zo’n drie kwartier. Ik dacht dus laat ik nu eens gaan schrijven op mijn eigen site, ik wil per slot dat Antenne Rotterdam een hedendaags mediaplatform ten behoeve van de stad wordt, de halve wereld blogt en twittert, waarom ik niet. Ik ben 49 geworden en dan is wat mij betreft het hek van de dam.

Waar het werkelijk om gaat zullen we wel nooit te weten komen. Het zou tof zijn voor gelovigen dat God of Allah werkelijk bestonden en voor atheïsten dat God juist niet bestond. Maar echt zeker weten doen we het niet en waarschijnlijk gaat het daar niet om, dan zou de lol van het geloven er snel af zijn. Zeker weten is het saaiste wat er is. Nee wat dat betreft kunnen we de holbewoner nog steeds de hand schudden met of zonder iphone.

Terug naar het begin, een blog moet niet te lang zijn, mens, stad en media, wat bedoel ik daar mee ? Momenteel werk ik aan een essay waarin ik onze ideeen over, ervaringen met en pogingen tot een praktijk van integrale wijkverbetering (de aloude wens van de maakbare samenleving) wederom (essay #3) en beter onder woorden wil brengen. Het wordt gepubliceerd in een Wagenings studentenblad, beter kan je niet krijgen, wordt vervolgd ... niet alles kan in een keer opgelost worden, dat duurt effe...
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"