Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 07:17 uur | 5 bezoekers

Tandenknarsend

Vorige week waren de verkiezingen, Wilders en Sophie in ’t Veld (D66) zijn de grote winnaars. De een voerde een felle anti-Europa campagne terwijl de Democraten juist een stevige pro-Europa campagne voerden. Waar het na de verkiezingen vooral over gaat is het Europese succes van Geert Wilders.


Ik heb mijn best gedaan het zo min mogelijk te volgen, maar ook ik kon hier niet omheen. Ik ben nu eenmaal een nieuwsjunkie. Dagenlang gaat het nu al over Wilders en partijen die bij zichzelf te rade moeten gaan. Hoe kon de SGP in Urk van Wilders verliezen en hoe kon de PvdA in traditionele PvdA gebieden verliezen? Ze vragen het zich allemaal af. Ik ga er vanuit dat het allemaal mensen zijn met een goede opleiding in deze partijen, beseffen zij zich dan niet dat ze verloren hebben omdat ze te weinig weerstand hebben geboden? D66 bijvoorbeeld vocht tegen Wilders en dit leverde ze geen windeieren op. De Urkers hebben op Wilders gestemd, omdat de SGP zich niet liet horen zoals Wilders zich liet horen op het punt van een Joods-Christelijk-humanistisch Nederland waar de Islam niet in past.
De PvdA dat hoef ik niet uit te leggen denk ik, die staan al sinds jaar en dag onder druk en worden heel hard aangepakt door Wilders. Mariëtte Hamer is geen partij voor Wilders, minister Van der Laan daarentegen wel, maar kan zich openlijk minder sterk uitspreken dan hij eigenlijk zou willen.

Los van al die onzin waren er ook weer veel mensen te gast in de talkshows die allemaal “iets te vertellen” hebben. Zo was afgelopen maandag Ibrahim Wijbenga bij Knevel en Van den Brink te gast om over de criminaliteitscijfers in Rotterdam te praten. Op zich iets waar ik met interesse naar heb gekeken, ik vroeg me wel af hoe hij zo stellig kon zijn in zijn overtuiging dat de criminaliteitscijfers klopten. Ik ben altijd wantrouwend tegen dit soort cijfers aangezien ik niet weet of recidive meetelde enz. het doet er verder ook niet toe. Het is en blijft een groot probleem die opgelost dient te worden. Gisteren was Yasmin Nasr te gast bij Knevel en Van den Brink en voor het eerst kon ik er niet naar kijken. Schaamte en boosheid zorgden ervoor dat ik naar mijn televisie begon te vloeken. Yasmin wilt samen met andere Bos en Lommer Marokkanen een bustour maken door gebieden waar vooral veel PVV stemmers wonen. Ze wilt met hen in gesprek. Waarover ze in gesprek wilt boeit mij totaal niet, het is een mooi initiatief maar verder erg slecht. Het was niet moeilijk om  Eli Bouscher (ook gast bij KB) die PVV stemde klem te zetten met de vraag wat Islamisering is, maar zelfs dit kon ze niet volledig uitbuiten. Ze kreeg bijval van een van haar “jongens” en dacht er al te zijn. Ze had het helaas mis, want wanneer het gaat over criminaliteit en Marokkanen lukt het haar niet dit weg te lachen.


Ik ergerde mij hier kapot aan, tandenknarsend heb ik naar haar gekeken. Wat doet ze daar als ze niet wilt zeggen dat ze alle criminaliteit waarbij Marokkanen betrokken zijn veroordeeld? Ik begrijp dat ze met een positief geluid wilt komen, maar doe dat lekker in je slaapkamer. Hoe vaak moet men benadrukken dat ze willen dat “goede” Marokkanen zich uitspreken tegen de criminele Marokkanen? In mijn column Wij Marokkanen van 30 september 2008 benadrukte ik dit ook al, je hebt nu echt niets aan positief geluid. Je moet de media alleen opzoeken met een duidelijke veroordeling en een boodschap. De veroordeling is belangrijk en mag absoluut niet afgesloten worden met een “ja maar… ” en de boodschap moet heel helder, goed doordacht en duidelijk zijn. Dus geen Volkert van der G. of Kars T. erbij halen, absoluut niet doen! Zij zijn niet “ons” probleem, dat zijn namelijk de Samir A’s en Mohammed B’s en al dat andere tuig wat voor ellende zorgt.


Bij Marokkanen ontbreekt het aan een goede organisatie die opkomt voor de belangen van goedwillende Marokkanen en tegelijkertijd de problemen niet uit de weg gaat. Marokkanen hebben geen woordvoerder die zorgt voor opluchting, nee Marokkanen hebben idioten verenigd in tal van gesubsideerde stichtingen of verenigingen die allemaal wel iets willen zeggen terwijl ze dit eigenlijk niet kunnen en moeten doen. Bovendien zorgt dit ervoor dat de overheid geen goede gesprekspartner heeft en de problemen niet daadkrachtig genoeg kan aanpakken. Ik ben het spuwzat om al die beunhazen aan te moeten horen. Wanneer Marokkanen echt verder willen dan moeten zij zich verenigen en zorgen dat de nieuw op te zette organisatie het gezicht wordt voor alle Marokkanen. Deze organisatie moet ook door de achterban zelf gesubsidieerd worden, omdat zij anders bij de subsidieclubjes hoort waar ze zich juist van zou moeten distantiëren.

Wie weet komt het er ooit van.

karim Khaoiri


Foto is afkomstig van de website: http://www.eo.nl/kvdb 

 
Array
(
    [157731] => Array
        (
            [naam] => Oscar Langerak
            [link] => 
            [reactie] => Ik zou het maar gewoon zelf doen, als ik jou was. Start gewoon een belangenvereniging voor Marokkanen. En/of stel jezelf verkiesbaar. Volgens mij zijn er veel Marokkanen die het wel zien maar niet verwoorden zoals jij.
            [afbeelding] => 24201
            [afbeelding_id] => 24201
            [afbeelding_name] => oscar4web.jpg
            [afbeelding_date] => 2008-09-08 21:25:30
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site78_37_20080908212530_oscar4web.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 0
            [afbeelding_width] => 600
            [afbeelding_height] => 433
            [afbeelding_size] => 228707
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2009-06-10 09:08:14
            [react_date_changed] => 2009-06-10 09:08:14
            [react_page] => 4228
            [react_user] => 19250
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 157726
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => ZVFWFBAYE6XD8F9
            [u_name] => 
            [u_email] => 
            [react_id] => 157731
            [editable] => 1
        )

    [157733] => Array
        (
            [naam] => Frank Jansen
            [link] => 
            [reactie] => Ik denk dat niet alleen de Marokkaan die zich ergert aan Wilders hier baat bij heeft. Er zijn, zoals Oscar al zegt, wel meer (Marokkaanse) mensen die zich hieraan ergeren. Ik ook. Nu weet jij ook wel dat ik een halve Mocro ben maar, dat maakt nog niet uit dat ik misschien mij ook zo fucking veel erger aan die blonde nicht.

Bovendien vind ik het wel erg laf van Nasr om op deze manier de mensen aan de tand te voelen d.m.v. een dagje uit met de Mocro's en de Wilders stemmers. Wat maak je hiermee los? Daarentegen kan je (in mijn opzicht) veel beter dingen op papier zetten met Wilders stemmers in het algemeen en "alle mensen" die volgens Wilders een doorn in het oog zijn.

Maar om mijn persoonlijke mening nog even te geven over het hele Wilders verhaal is dat ik het zooooo stom vind om je partij dan de Partij Van de Vrijheid te noemen en te zeggen dat je in het verlengde van Fortuyn ligt. WAT EEN BULLSHIT! Fortuyn was namelijk WEL voor bijvoorbeeld vrijheid van godsdienst!!!

In ieder geval: Karim, bedankt voor dit inspirerende stuk! =)
            [afbeelding] => 26172
            [afbeelding_id] => 26172
            [afbeelding_name] => frank.jpg
            [afbeelding_date] => 2009-04-01 16:05:43
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site78_37_20090401160543_frank.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 0
            [afbeelding_width] => 700
            [afbeelding_height] => 465
            [afbeelding_size] => 108807
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2009-06-10 09:46:18
            [react_date_changed] => 2009-06-10 09:47:04
            [react_page] => 4228
            [react_user] => 24509
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 157726
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 2KR77PUFEL35HWT
            [u_name] => Frank Jansen  
            [u_email] => frankfjansen@gmail.com
            [react_id] => 157733
            [editable] => 1
        )

)
photo

Oscar Langerak | 10 juni 2009

Ik zou het maar gewoon zelf doen, als ik jou was. Start gewoon een belangenvereniging voor Marokkanen. En/of stel jezelf verkiesbaar. Volgens mij zijn er veel Marokkanen die het wel zien maar niet verwoorden zoals jij.

photo

Frank Jansen | 10 juni 2009

Ik denk dat niet alleen de Marokkaan die zich ergert aan Wilders hier baat bij heeft. Er zijn, zoals Oscar al zegt, wel meer (Marokkaanse) mensen die zich hieraan ergeren. Ik ook. Nu weet jij ook wel dat ik een halve Mocro ben maar, dat maakt nog niet uit dat ik misschien mij ook zo fucking veel erger aan die blonde nicht.

Bovendien vind ik het wel erg laf van Nasr om op deze manier de mensen aan de tand te voelen d.m.v. een dagje uit met de Mocro's en de Wilders stemmers. Wat maak je hiermee los? Daarentegen kan je (in mijn opzicht) veel beter dingen op papier zetten met Wilders stemmers in het algemeen en "alle mensen" die volgens Wilders een doorn in het oog zijn.

Maar om mijn persoonlijke mening nog even te geven over het hele Wilders verhaal is dat ik het zooooo stom vind om je partij dan de Partij Van de Vrijheid te noemen en te zeggen dat je in het verlengde van Fortuyn ligt. WAT EEN BULLSHIT! Fortuyn was namelijk WEL voor bijvoorbeeld vrijheid van godsdienst!!!

In ieder geval: Karim, bedankt voor dit inspirerende stuk! =)


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"