Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 09:53 uur | 0 bezoekers

Video-update: over filmpjes maken

Ik zat teveel op de studio. Enkel achter mijn edit set naar schermen te staren. Zeker op de huidige plek aan de Houtlaan kan de temperatuur oplopen en is zuurstof op rantsoen. De afgelopen tijd ben ik daarom zelf graag achter de camera te vinden.

 

Een behoorlijk aantal producties heb ik de afgelopen tijd zelf gedraaid. Lekker in mijn eentje erop uit. Mee met regisseur Bert Barten en met hem mee ontdekken hoe zijn theaterproductie steeds meer vorm krijgt. De magie en het harde werken van creativiteit en het creatieve proces proberen vast te leggen. Ik heb respect voor Bert. Ten alle tijden komt hij over als een beheerste, symphatieke kungfu master ofzo. Meester Chifu! De zwarte Aziatische pakken die hij altijd draagt werken wel mee. Maar 

Op de Afrikaandertuin was het geweldig om te zien hoe zeer Kaya (mijn zoon), de bloemendokter, het naar zijn zin had en maar niet genoeg kreeg van de bloemen en plantjes aldaar. Ik heb vooral geprobeerd schoonheid, humor en eigenzinnigheid van mensen te laten zien. De mensen die ik tegenkwam op de Afrikaandertuin dus. Ik was er een jaar geleden wel eens langsgelopen maar wat ik leuk vind is om ergens te komen, de aanwezige sfeer te vangen, de mensen er te ontmoeten en alles met de camera vangen zoals het op me afkomt. Puur en onbevangen. Mens en natuur maar dan in de stad.

Ik ben een muziekliefhebber. Motel Mozaique is een bijzonder festival. Twee jaar geleden had ik het geluk om via-via met een passe-partout het festival te bezoeken en heb toen veel toffe nieuwe indie-muziek ontdekt. Of is het al weer 3 jaar geleden? Dit jaar wilde ik zeker weer veel bandjes zien bij het festival. Heb mijn research gedaan en weer veel goede acts ontdekt. Aangezien Antenne Rotterdam redelijke bekendheid geniet was het dit jaar mogelijk om 3 passe-partouts te regelen voor mijn collega's Rolf Versteegh en Frank Jansen. Het leek me leuk om met sommige acts iets speciaals te doen. Om een akoestisch optreden in de buitenruimte te doen. En dat valt niet mee. Tijdens het draaien van the Bony King of Nowhere in het Westerpark landde er plots een helikopter op de set. Uiteindelijk heb ik zelf niet veel hoeven te filmen en hebben de stagiaires Sjoerd, Frank en Giorgio het leeuwendeel gemonteerd. Maar we hebben de muziekdivisie in ieder geval weer nieuw leven in geblazen. Dat ik zelfs er een editie van Antenne voor heb geopend: http://muziekdivisie.nl 

Rini vertelde me dat hij 'even' naar het stadhuis ging om namens de Urban Country Club de Strafkampaward ging uitreiken. Ik zeg, joh, dat moeten we dan toch filmen. Dat is de kroon op het succes van het project. Vier boeiende afleveringen van 25 minuten hebben we ervan gemaakt. Vele media hebben er over geschreven. Dan moet deze actie niet geruisloos voorbijgaan. Ik zag het al helemaal voor, Rini op de fiets met die kooi...

Later deze week komt er dan nog een update over Geweldig Charlois. Een anti-geweldscampgange dmv filmpjes op middelbare scholen georganiseerd door Lubbe Vlieger. HIervoor wezen filmen bij deelgemeentevoorzitter Lionel Martijn, tijdens een workshop in Stroom en in theater Zuidplein. 

Oh ja, videoworkshoppen bij introductiekampen en vooropleidingen, voor docent en coördinator Louky von Freyburg van kunstacademie ArtEZ in Arnhem doe ik dat alweer 10 jaar met veel plezier. Ditmaal was het een oriëntatiecursus.

 

Hieronder de linkjes en omschrijvingen van de uitzendingen waar ik aan gewerkt heb: 

 


#3 DON QUICHOT PRE-PRODUCTIE (1)

Bert Barten heeft er er maar druk mee, hij crosst naar de molen voor de muziek, ontwerpers voor 200 kostuums, naar de audities in de Unie voor enkele hoofdrollen, met de helicopter even het podium in ogenschouw nemen, kortom een reguliere preproductie ;-) 

 

#4 DON QUICHOT PRE PRODUCTIE (2)

In deze uitzending stellen de kersverse hoofdrolspelers zich voor. Vervolgen we de helicoptervlucht en de audities en nemen we een kijkje op het terrein van decorontwerper Bartel Meydam.


 

STEKJES RUILEN OP DE AFRIKAANDERTUIN

Eigenlijk is het meer een uitzending over de mensen rondom de tuin, de medewerkers van Vestia en leerlingen van Nieuw-Zuid / Hugo de Groot die een maatschappelijke stage lopen bij parkmanager Franklin. Weten ze eigenlijk wel wat het doel is van zo'n stage? Franklin wel.


 

MOTEL MOZAIQUE 2009

Een reportage over het spannendste festival van Rotterdam met privé optredens van Bony King of Nowhere(B) en Marching Band (SE), interviews met kunstenaars Florentijn Hofman en Daniella Wessling en publiek- en sfeerimpressies van het festival.


 

DE STRAFKAMP AWARD IS UITGEREIKT

Alle goed dingen laten op zich wachten, beter laat dan nooit maar hij is in het bezit van wethouder buitenruimte Bolsius. Deze ochtend toogde Rini met de award naar de Coolsingel. Bekijk de video.


 

ARTEZ ORIËNTATIECURSUS

Afgelopen zaterdag meegeholpen aan de oriëntatiecursus als gast-docent bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten. De opdracht: een metamorphose van je gezicht. Ziehier het resultaat.

 

 

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"