Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 06:32 uur | 1 bezoekers

De Spaanse Vloot

De Spaanse Vloot, het creatieven netwerk van Delfshaven, start een nieuwe koers. Met inspiratie, creatie en actie wil zij een nog beter creatief platform zijn van en voor Delfshaven. Hierover ben ik bezig een reportage te maken. Die zal de avond ook inhoudelijk ondersteunen.

De herstart van de Spaanse Vloot wordt op 27 november met een groots feest in WORM officieel ingeluid! Bekijk hier de uitnodiging enmeld je aan!

De Spaanse Vloot is een netwerkclub van creatieve ondernemers in Delfshaven. Iedere ondernemer met een creatief bedrijf in Delfshaven is welkom bij de Spaanse Vloot. De ‘bemanning’ van de Spaanse Vloot varieert van (grafisch) ontwerpers, dj’s, designers, meubelmakers, reclame- en communicatiebureaus, kostuumontwerpers, tekstschrijvers, kunstenaars, architecten, modeontwerpers en illustratoren.

Sluit je aan 
Iedereen die zich creatief ondernemer noemt, is van harte welkom bij de Spaanse Vloot. Er is (nog) geen sprake van een lidmaatschap. Per bijeenkomst kun je je aanmelden per e-mail. Voor de bijeenkomsten wordt een bijdrage gevraagd, deze varieert van € 5 tot € 10 per keer. 

Wat doet de Spaanse Vloot 
Elke twee maanden is er een bijeenkomst waarbij netwerken, samenwerken, kennis vergaren en kennis uitwisselen centraal staan. De bijeenkomst is op de laatste donderdag van de maand, steeds op een andere locatie, en start om 17.30 uur. De ene keer is er een inhoudelijk programma. De bijeenkomst daarop staat in het teken van ontmoeten, oftewel ongedwongen borrelen! Op deze bijeenkomst kan iedere ondernemer op ‘de zeepkist’ klimmen om zijn of haar bedrijf te presenteren. 
Deze borrelmiddag vindt ook elke laatste donderdag van de maand plaats, op een steeds wisselende locatie. 

De Spaanse Vloot is altijd op zoek naar goede, leuke en inspirerende locaties voor de bijeenkomsten. Weet je er een of wil je de Spaanse Vloot een keer onderdak bieden bij jouw bedrijf? Laat het weten en mail! 

Ontstaan 
De Spaanse Vloot is op initiatief van een groepje creatieven in 2005 ontstaan: zij hadden behoefte aan een netwerk in hun directe omgeving en wilden tegelijkertijd de creatieve branche in Delfshaven duidelijker zichtbaar maken. Samen met het COiD heeft de Spaanse Vloot vorm gekregen. De naam Spaanse Vloot is een knipoog naar de Zilveren Vloot van Piet Heyn die in Delfshaven geboren is. 

Denktank 
Aan het roer van de Spaanse Vloot staat ‘de denktank’. De denktank komt om de maand bijeen bij het COiD om over de volgende bijeenkomst te brainstormen: wat gaan we doen, wie nodigen we uit, wat zijn geschikte locaties, wie gaan we benaderen en hoe zit het de aankleding en catering. De denktank bestaat uit:,Barbara Baan, Henk de Bouter, Mario Elshout, Marina van Holst, Yoland de Pater, Harry Schumacher, Suzanne Stam, Rene van der Veer en Margriet Vonk. 

Projecten 
Vanuit de Spaanse Vloot zijn er verschillende groepjes ontstaan die zich elk met uiteenlopende initiatieven in Delfshaven bezig houden. Eén van de groepjes was betrokken bij de aankleding van het multi-culinaire theaterproject ‘ Eten is Weten’. Verder is er een andere groep bezig geweest met het ontwikkelen van een Open Deurenproject: het zichtbaar maken van creatieve ondernemers en kunstenaars in de deelgemeente. Dit project is op 11 en 12 oktober gerealiseerd en heeft in ruim 3000 bezoekers en 150 deelnemers geresulteerd!

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"