Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 11:39 uur | 1 bezoekers

Stanislaw op MySpace

Nu de CD in aantocht is ben ik het profiel van Stanislaw druk aan het promoten op MySpace. Heb natuurlijk de space ff weer ies mooier gemaakt. Onder andere met...


check de stek!

WE POPELEN OM JOU ONS TE HOREN. TE INTERNET, CD, IPOD OF PODIUM. KAN JE ONS DAARBIJ HELPEN? WE ZULLEN JE BELONEN. Beroemd worden middels recensies, platencontracten, handel en optredens weten we wel te waarderen. Ergo, we grijpen gretig toe. Schroom niet ons hiervoor te benaderen...

In februari 2006 tijdens Motel Mozaïque koopt Oscar ‘s-nachts op straat van Stanislaw een gedichtenbundel. Deze teksten raken hem diep en inspireert hem om de teksten op muziek te zetten. Net gestopt met zijn laatste band en op zoek naar een nieuwe uitdaging kan hij met deze teksten als uitgangspunt zijn creatieve ei helemaal kwijt en begint demo’s te maken waarbij hij alle partijen voor zijn eigen rekening neemt. Hij maakt gebruik van samples, midi en gitaren om de arrangementen zo in elkaar te zetten dat de juiste sfeer is gezet voor de gedichten van Stanislaw.


Stanislaw Tremor (44) is de man die verantwoordelijk is voor alle teksten. Hij schrijft reeds sinds de jaren 80 en publiceert deze in zijn bundel: ‘Te Commu Of Ni Ceren’. Stanislaw is een actieve vrijwilliger in de Pauluskerk van dominee Visser. Ook is hij werkzaam geweest als geluidstechnicus.

Oscar Langerak (32) is sinds midden jaren ‘90 als gitarist/componist actief geweest in bands als 1Lamp (indie), Killing Zoo (gothic), Flowers for a Lonely Soul (Folk) en Surely (Rock). Heeft hiermee aan wedstrijden meegedaan, airplay gehad op regionale en nationale radio, gespeeld in grote en kleine zalen als hoofdact of als voorprogramma van Van Dik Hout, Johan en Racoon en is natuurlijk op diverse geluidsdragers te horen bijvoorbeeld op verzamelcd’s van It’s Your Record.

De Nederlandstalige gedichten van Stanislaw Tremor zijn bondig, direct en to the point met een hoog no-nonsense gehalte. Ze gaan over zelfverwerkelijking, geboorte, dood, onvoorwaardelijke liefde, heroïnehoertjes, normen & waarden, God en de zin van het bestaan.

Tja, waar moet je dit nou mee vergelijken. Natuurlijk heb je Spinvis, de Kift en de Woorddansers die poëzie en literatuur op muziek zetten. Ontelbaar veel acts rappen het met Hip Hop. Wat opvalt is dat er een aantal nummers zich lenen om met een band uit te voeren maar blijven ook overeind met slechts een enkele gitaar als begeleiding. De muziek beweegt zich in het spectrum van akoestisch tot electronisch.

Lee Lagerwal heeft een aantal nummers van drums voorzien en mixt samen met Nico in Studio Nico het geheel aan elkaar. Er is hiermee een band geformeerd waar het de bedoeling mee is om zoveel mogelijk op te treden. We zijn benieuwd hoe de mensen, ja ook jij, reageren op onze muziek.

De eerste tryout op het podium was 18 november in de Pauluskerk. Slechts met een computer en een microfoon.


Add to My Profile

Het tweede optreden was op 14 december in congreszaal Orpheus te Apeldoorn met PvdA tweede kamerlid Co Verdaas op gitaar. Cor Hoogerdijk op drums, Martijn de Haan op bas en Nico Kerver op toetsen. De productie was in handen van Gaby Guzman en Edgar Kapp van st. Butterfly Effect.



Het volgende op 18 februari was in Lokaal Vredebreuk te Den Haag georganiseerd door The Hague Songwriters Guild. We speelden 7 nummers met laptop en gitaar.



 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"