Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 07:24 uur | 0 bezoekers

Camping TV vanaf én op Camping Rotterdam

Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. Belangenvereniging van de publieke lokale omroepen in Nederland. Voor het jaarverslag 2005 brengen ze een evenement in beeld.
Het is echt een dilemma. Je maakt een uitzending over een evenement, terwijl je eigenlijk vindt dat er zoveel mogelijk mensen zelf bij zouden moeten zijn. En voor wie maak je het programma dan precies? Oscar Langerak van Video 2000/Antenne Rotterdam: “ Bij onze programma’s van en over Camping Rotterdam hebben we dat opgelost door er middenin te gaan zitten. Letterlijk aan tafel tijdens de gezamenlijke maaltijd. Het leverde in ieder geval bijzondere televisie op.”


Televisieprogramma’s die ook weer bekeken werden tijdens het evenement. Oscar: “Ons publiek bestond dus nadrukkelijk ook uit de mensen die op Camping Rotterdam stonden of er een dagje doorbrachten. We kozen voor semi-live programma’s”


Vette knipoog
Camping Rotterdam - niet te verwarren met stadscamping Rotterdam - is het festival van de Nederlandse cultuur en werd in de zomer van 2005 voor de derde keer gehouden. Plaats van handeling was het Rotterdamse Noordereiland waar in juli vier dagen lang een programma met een vette knipoog werd afgewerkt. Met Kara-oké, kaarten in de rummikubtent, een optreden van drill master M. , de teckelrace en een bakkie doen bij de camping familie. Niets is zoals het lijkt en alles is camp op Camping Rotterdam, waar iedere nacht ook de nodige bezoekers hun tentje opsloegen en er een feest van maakten.
Oscar Langerak en Rinie Biemans, beiden betrokken bij Video 2000 en Antenne Rotterdam, zijn er altijd bij als er iets nieuws op cultureel gebied gebeurd in Rotterdam. “Ik werkte al eerder samen met JMR, de organisatie van Camping Rotterdam, bijvoorbeeld bij Stonehenge Rotterdam. Een festival kan mooie televisie opleveren.” De aan Camping Rotterdam gekoppelde programma’s - uiteraard onder naam Camping TV - worden weer uitgezonden via de stichting Lokale Omroep Rotterdam (SLOR), die voor de eerste aflevering ook een mooie subsidie regelde.


Beeldregie
“Maar nu was er zoals altijd een krap budget”, verzucht Oscar. Ook daarom werd ervoor gekozen om minder te monteren en semi-live programma’s te maken. “Zoals ik al zei: we gingen gewoon tussen de etende mensen zitten met onze apparatuur en maakten onze talk show TIsweercamping om 19.00 uur. Die was dan weer op een paar televisies op het terrein te zien en werd via de SLOR iedere avond om 20,30 uur uitgezonden. Alle uitzendingen kunnen op de site van Antenne Rotterdam opnieuw bekeken worden.“
Een kwestie van planmatig werken. “Maar dat is prima bevallen. We gaan kijken of het volgend jaar nog integraler kunnen doen.” Dat stelt z’n eisen aan de manier waarop je een evenement in beeld brengt. Oscar: “Je moet veel meer aan beeldregie op het moment doen als je niet eindeloos kunt gaan zitten monteren.“
Voor Camping TV had hij veel aan de eerder opgedane ervaring tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam. Oscar: “Voor de website doen we dan verslag van de talkshow van Wilfried de Jong, die gaat online het net op. Het moet net zijn of de mensen erbij zitten.”


Oscar Langerak maakt programma’s voor Antenne TV.
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"