Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 10:18 uur | 1 bezoekers


kraak en smaak

Uittips en Nieuws

Uittips en nieuws voor de komende tijd.

 

Ivo Opstelten viert laatste kerst als burgemeester
 
Exclusieve kerstconcerten Maria Mena en Gerard Cox in Rotterdam

De kerst in Rotterdam gaat vrijdag spectaculair van start. Met gratis optredens van de Noorse zangeres Maria Mena en Rotterdammer Gerard Cox profileert de havenstad zich op 12 december met een exclusieve kerstshow op de trappen van het Stadhuis. Het Stadhuis deelt Glühwein en warme choco uit. Naast de traditionele Noorse kerstboom en de burgemeester van Oslo presenteert Rotterdam met een gratis Maria Mena opvallende muzikale stunt. Maria Mena scoort momenteel een grote hit met All This Time, nadat ze twee jaar geleden wereldwijd doorbrak met de single Just Hold Me. De Rotterdamse burgemeester viert vrijdag zijn laatste Rotterdamse kerst als burgemeester alvorens Ahmed Aboutaleb hem opvolgt.
 
Burgemeester Opstelten zal 12 december voor de laatste keer binnen zijn ambtstermijn als burgemeester de lichtjes ontsteken in de boom. Het programma begint om 18.30 uur met de Rotterdamste Rotterdammer Gerard Cox. De artistieke duizendpoot is op zijn best in zijn thuisstad en Rotterdamser kan de kerst niet beginnen met een paar goede klassiekers. De kerstboomviering op de Coolsingel heeft sinds jaar en dag een Noors karakter met de schenking van de grote Noorse kerstboom, de aanwezigheid van de burgemeester van Oslo en dit jaar dus extra met het concert van Maria Mena. Het volledige programma op 12 december is gratis toegankelijk en traditiegetrouw serveert het Stadhuis gratis Glühwein en warme choco.

Ontsteking lichtjes Kerstboom
Wanneer: 12 december 2008
Tijd: 18.30 uur
Waar: Stadhuis, Coolsingel
Gratis toegang


 

    
Op zaterdag 13 december, vanaf 19:00 uur gaat Oost-West-Burlesk 7 van start met Vuurverhalen. Bij het Rotterdams Centrum voor Theater, Mathenesserdijk 293, staat een winterse soep voor u klaar.

Rond vuurkorven kunt u luisteren naar verhalen uit Oost-Europa en van immigrantenervaringen in West-Europa, vooral Nederland. Hoe is het om cultuur en vrienden achter te laten en het "te gaan maken" in een land met eigen, soms vreemde gewoonten. De volgende schrijvers werken mee:
-       Mariët Meester
-       Jan Willem Bos
-       Angela Jovanovic
-       UpperFloor
-       Feico Houweling
-       Hrvoje Pero Senda
-       Manuel Kneepkens
-       Naida Ribic
-       Kees Schrevel
 
De presentatie is in handen van Mina Domic

Het geheel wordt opgeluisterd met aanstekelijke muziek door: Moniek de Leeuw, Johan de Pue en Thomas Pol, samen de Balcony Players.

Vuurverhalen heeft al een korte en mooie traditie. De koppeling met het Festival Oost-West-Burlesk maakt het dit jaar extra interessant. Mis het niet!

Warme kleding aanbevolen.


 

Het Rotterdamse Sprookjesfestival 8 december -januari

Griezelen in het Sprookjesbos!
Rotterdam is heel de maand december Sprookjesstad. In het kader hiervan wordt deze week de tentoonstelling Het Sprookjesbos geopend in het Nationaal Onderwijsmuseum. 

Op allerlei plekken in het centrum, maar zeker ook in de wijken, komen sprookjesfiguren tot leven on je kennis te laten maken met oude en nieuwe sprookjes uit verschillende landen.

meer info: www.sprookjesstad.nl


 


Theater Zuidplein zoekt in samenwerking met Lokaal Cultuur Centrum de Larenkamp, Lokaal Cultuur Centrum ’t Kapelletje en het Zadkine College aanstormend theatertalent voor edities van ‘bij ons de vloer op’.
Een verrassend wedstrijd die zich afspeelt tijdens de maandfinales van Het Rotterdams Open Podium. Toneelspelers krijgen elk 10 minuten de tijd om zich uit te leven doormiddel van improvisatie, verbeeldingkracht en speeltalent.
Deelnemers van ‘bij ons de vloer op’ kunnen twee geweldige hoofdprijzen winnen; een masterclass door een echte regisseur en tijdens de seizoensfinale zijn er impresario’s in de zaal waar je direct auditie voor doet. Durf jij ‘bij ons de vloer op’? Meld je dan aan. www.hetrotterdamsopenpodium.nl
 
Het Rotterdams Open Podium en de unieke edities van ‘bij ons de vloer op’ zijn altijd op woensdag tijdens de maandfinales en worden gehouden in Theater Zuidplein.  Het is een aparte wedstrijd tijdens Het Rotterdams Open Podium dat een platvorm bied voor amateurs en als doel heeft om nieuw toneel- en acteertalent te ontdekken. In elke editie  van ‘bij ons de Vloer op’  hebben deelnemers 10 minuten de tijd om hun talent te presenteren. Per maandfinale is er een winnaar die door een jury wordt gekozen en door mag naar de seizoensfinale. In de seizoensfinale staan de deelnemers vervolgens voor een zaal van 600 bezoekers en doen zij direct auditie voor een impresariaat. Reden genoeg om deel te nemen aan Het Rotterdams Open Podium.

Het Rotterdams Open Podium
Theater Zuidplein
Zuidplein 60-64
3083 CW Rotterdam

Voor vragen of informatie
eva@theaterzuidplein.nl of bel 010-2030255 


 

De 19e editie van Kunstbende, dé talentenjacht voor jongeren gaat alweer van start!

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar die wonen in Zuid-Holland, hun creatieve werk willen delen en vastbesloten zijn om beroemd te worden kunnen meedoen aan de voorronde van Den Haag of Rotterdam.
De voorronde van Den Haag vindt plaats op zaterdag 28 maart in ’t Paard van Troje en de voorronde van Rotterdam vindt plaats op zaterdag 9 mei in Theater Zuidplein.

Het thema van de wedstrijd is GEHEIM. Dit thema dient ter inspiratie voor de act of het kunstwerk. Alle soorten kunst zijn toegestaan. Deelnemers kunnen zich opgeven in 9 categorieën:
Muziek  *  Theater & Performance *  Taal  *  Dans  *   Film & Animatie  *  DJ  *  Expo  *  Fashion.

Inschrijven kan gratis via de website www.kunstbende.nl. Er vinden geen audities plaats. Iedereen die zich inschrijft heeft de mogelijkheid om zijn kunsten te vertonen voor een deskundige jury!
Tijdens de voorrondes dingen alle deelnemers mee naar een felbegeerde plaats in de landelijke finale. Deze is gevuld met alle 1ste prijswinnaars van de negen categorieën uit heel Nederland en vindt plaats op 27 juni in Amsterdam in de Melkweg. 


 

ZA 27 12 2008: KRAAK & SMAAK @ WATT [STAGE] SUPPORT: THEFRINGE

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang support-act 20.00u
Tickets a € 15 (excl. vvk) zijn verkrijgbaar via de website van WATT, de Primera winkels en Plato en Velvet in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl


 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"