Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | dinsdag 30 april 2024 16:05 uur | 2 bezoekers

Wat is er met de Nederlander?

Na de voordracht van Ahmed Aboutaleb voor de functie burgemeester van Rotterdam gisteren, vroeg ik mij af wat er met “de” Nederlander aan de hand is.
Het begon bij Sörensen van Leefbaar Rotterdam, de leefbaren hadden graag hun eerste Leefbaar Burgemeester geleverd in de vorm van Wim van Sluis. De oud-wethouder tijdens het havenschandaal, die de Rotterdammers miljoenen heeft gekost.
Binnen de Leefbaar partij hadden ze graag hun Wimpie gehad en nadat het Aboutaleb werd, schreeuwde ze moord en brand.  Ik vind het vreemd dat Sörensen nu zegt dat een dubbele nationaliteit een enorm groot probleem is, maar kan mij nog goed herinneren dat tijdens mijn sollicitatie bij de Leefbaren dit niet aan de orde was. Nadat ik had aangegeven dat ik afhaakte om persoonlijke redenen in de strijd voor het wethouderschap had ik een gesprek met mevrouw Krooswijk en die vertelde me dat Pastors mij er graag bij wilde hebben. Ze wilde bijvoorbeeld weten of ik bang was voor mijn omgeving enz., nooit is er gevraagd naar mijn paspoort en het is dat Wilders dit twee jaar geleden onder de aandacht bracht, want anders hadden de Leefbaren dit ook nooit gedaan. Beter goed gejat, dan slecht bedacht zeggen we dan maar. De Leefbaar voorman beweerde gisteren dat Rotterdam hier sterk over verdeeld is, maar is het niet zo dat de partijen hier juist verdeeld over zijn en dat de Rotterdammers iets nuchterder reageren op de voordracht? Al met al gaat het weer helemaal nergens over. Wanneer men selecteert op kom af “ben ik heel erg tegen” dan is dit slecht en wanneer iemand geselecteerd wordt op basis van zijn kwaliteiten en niet op zijn achtergrond is dit ook slecht. Op wat moet je dan geselecteerd worden? 
Leefbaar voorman Sörensen die wist dit wel. De nieuwe burgemeester mag geen dubbele nationaliteit hebben “ook als je daar zelf niets aan kunt doen”, mag geen Amsterdammer zijn en mag niet voor Ajax zijn.

Ik vind dit wel erg komisch. Veel mensen op websites als AD, Telegraaf en Elsevier.nl nemen dit namelijk over en schrijven Ahmed Aboutaleb op deze punten af. Ik vroeg me heel even af of Aboutaleb solliciteerde naar het burgemeesterschap van Rotterdam of Feyenoord.
Wat als Aboutaleb helemaal geen liefhebber is van voetbal, maar van tennis? Wat als hij uit Eindhoven kwam en een fervent PSV aanhanger was?

Waar gaat het nog over?

Ronald Sörensen is een flinke vent, maar ballen heeft hij niet. Stoer van alles op TV roepen over Aboutaleb tot aan NOVA toe, maar als hij daar dan iets tegen Aboutaleb kan zeggen begint hij te hakkelen en wenst hij hem slechts een goede terugreis aangezien hij in Marseille is.

Waar zijn we als Nederlander mee bezig? Kunnen we niet gewoon nuchter nadenken en onze bekrompenheid van ons afvegen? Kunnen we niet gewoon zeggen gefeliciteerd met je voordracht? Kunnen we niet gewoon zeggen dat het mooi is dat iemand die van zo ver gekomen is, hier in Nederland vandaag de dag geschiedenis schrijft? Kunnen we niet zeggen dat hij een voorbeeld voor iedereen is ongeacht je afkomst? Kunnen we niet zeggen dat we hem als voorbeeld moeten nemen in plaats van Al Pacino in de film Scarface?

Voor mij is hij in ieder geval een voorbeeld. Hij laat mij zien dat hard werken loont, hij laat mij zien dat als je gewoon hard werkt en knokt kan komen waar je maar wilt komen.

Karim Khaoiri

foto is afkomstig van www.nu.nl
 
Array
(
    [122410] => Array
        (
            [naam] => Rini 
            [link] => 
            [reactie] => Wat zijn dan wel toppers ??  Hoe kan je mensen zo vluchtig en nonchalant terzijde zetten... en hoe kan je zo stellig beweren dat overheidsbemoeienis investeringen kost. Wat voor soort investeringen ?? Waarom zou een topper slechts voor geld zijn te strikken ?
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2008-10-18 10:43:17
            [react_date_changed] => 2008-10-18 10:43:17
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19509
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 122371
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => CZMJTAKD3WYK36M
            [u_name] => Rini Biemans  Biemans
            [u_email] => rini@antennerotterdam.nl
            [react_id] => 122410
            [editable] => 1
        )

)

Rini | 18 oktober 2008

Wat zijn dan wel toppers ?? Hoe kan je mensen zo vluchtig en nonchalant terzijde zetten... en hoe kan je zo stellig beweren dat overheidsbemoeienis investeringen kost. Wat voor soort investeringen ?? Waarom zou een topper slechts voor geld zijn te strikken ?


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"