Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 01:49 uur | 0 bezoekers

Parfum de BoemBoem DeLuxe verandert bouwput in kuuroord en dansvloer

Op zaterdag 18 oktober vindt een extra bijzondere editie plaats van Parfum de BoemBoem, een serie culturele fietsroutes langs bouwplaatsen en sloopgebieden. Met helende massages, verkwikkende warmwaterbadjes, muziek van Convoi Exceptional, verhalenvertellers, de bouwplaatsensouvenirs van Bliss en een dampende BlockParty op de bouwplaats sluit Parfum de BoemBoem de serie in stijl af. Parfum de BoemBoem DeLuxe is een van de hoogtepunten van het Bouwputtenfestival en voor deze keer gratis.
Toen Parfum de BoemBoem van start ging, op 8 juni, zag Rotterdam er anders uit dan nu. Op de Blaak stond het forse Cebecopand nog fier overeind, nu is er geen spoor meer van. In het leegstaande Nighttown was geen kip te vinden, in de tussentijd is het omgetoverd tot poptempel WATT. Het illustreert het tempo waarin Rotterdam verandert. Met een serie routes langs bouwplaatsen en sloopgebieden verleidt Parfum de BoemBoem bewoners en bezoekers van Rotterdam om die veranderingen mee te beleven. Tijdens de routes worden het verleden, het heden en de toekomst van de bouwputten belicht. Bovendien transformeert Parfum de BoemBoem bouwplaatsen in een poppodium, een moestuin, een plek om te verdwalen, een dansvloer of een kuuroord. De hele zomer lang was er veel animo voor de routes, de helft van de keren was het zelfs helemaal uitverkocht. Parfum de BoemBoem DeLuxe, op 18 oktober, is de laatste van dit jaar. In het voorjaar van 2009 is Parfum de BoemBoem terug met een nieuwe serie routes.Programma Parfum de BoemBoem DeLuxe
Op zaterdag 18 oktober start er om 11.30 en om 14.30 uur een route vanaf de bouwput bij Erasmus MC, aan de kant van het Sophia Ziekenhuis, bij de oude ingang van het Erasmus aan de Zimmermanweg. Hier is voor Parfum de BoemBoem een tijdelijk kuuroord opgebouwd. Deelnemers genieten in de gezonde open bouwlucht van helende Chinese massages en verkwikkende warmwaterbadjes.
De Rotterdamse percussiegroep Convoi Exceptional zorgt voor de nodige BoemBoem. En de charmante dames van kunstenaarscollectief Bliss delen vanuit de Blissbouwputsouvenirshop een bijzonder aandenken uit. Een andere bijzondere stop in de route is de bouwput Rottanova, deze wordt in beslag genomen door DJ trio Ghettoblaster. Ze bouwen er een heuse BlockParty. Zoals dat in de vroege jaren ’80 gebeurde op sloopgebieden en parkeerplaatsen in New York, zo doen ze het nu op de Rotterdamse bouwplaats, gewoon met de ghettoblaster. Een geïmproviseerde dansvloer, hapjes, drankjes en het feest is compleet. Op verschillende bouwplaatsen langs de route zijn verhalenvertellers aanwezig die over de geschiedenis en de huidige en toekomstige situatie van de locatie te vertellen.  Deelnemen
Deelname aan de Deluxeroute is gratis, gebruik van een fiets van Rotterdam ByCycle inbegrepen. Reserveren wordt aanbevolen. Stuur een e-mail naar info@rotterdambycycle.nl o.v.v. Parfum de BoemBoem DeLuxe en de gewenste vertrektijd,11.30 of 14.30 uur. Telefonisch reserveren kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren). Voor meer informatie: www.rotterdambycycle.nl. 

Kijk voor meer informatie over het Bouwputtenfestival op www.cic.rotterdam.nl
Parfum de BoemBoem is een cultureel project dat wordt gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van Bureau Binnenstad, in het kader van de campagne ‘Hoor, hier bonkt het nieuwe hart van Rotterdam’. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaique/Oerol Festival) en Rotterdam ByCycle.
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"