Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 15:42 uur | 0 bezoekers

Uittips en Nieuws

Uittips voor de komende tijd.

 

Around the world in 80 beats!

De DJ Bigband van DJ Grasshoppa speelt vrijdag 26 september op het Festival Jazz International Rotterdam.
De missie van DJ Grasshoppa is helder; de draaitafel als zelfstandig en volwaardig instrument!
Twaalf Turntable-ism giganten staan samen met een spetterende blazerssectie en zangeres Monique Harcum [Zap Mama & Jill Scott] op het podium van de Doelen.  Non stop groove dus met  DJ Boulaone, DJ Courtasock, DJ Grazzhoppa, DJ Iron, DJ J to the C, DJ Mixmonster Menno, DJ Optimus, DJ Smimooz, DJ Vindictiv, DJ XXL & DJ Yzerbeat.

verder die avond: Class Ensemble, Bodurov trio /CD release, en een afterparty in de UNIE.
[reserveren is aanbevolen; 010 - 217 17 17]


 

LO-BROW CINEMA EN BOOTLEG DJ CAFÉ PRESENTEREN FILMPJE & FEESTJE!

Aanstaande Donderdag 25 September vindt de première plaats van Lo-Brow Cinema en Bootleg DJ Café, van 21.00 tot 3.00 in de kelders van ‘Club Zonder Concessies’.
Naast de vertoning van onder andere ‘Attack of the Giant Leeches’ - een jaren 50 film
die zo slecht is, dat hij weer goed is - kunnen we ook genieten van een feestje met DJ
6Ft10 (Bootleg DJ Café) ondersteund door Lo-Brow Visuals.
 

Lo-Brow Cinema is een filmavond waarin absurde, schokkende, oude en nieuwe, rechtenvrije
films worden vertoond onder begeleiding van moderne muziek. De muziek bestaat uit voor-
namelijk housemuziek in al z’n genres, dus van ambient tot techno. DJ’s van Bootleg DJ Café
(www.bootlegdjcafe.com) krijgen van tevoren de films te zien en bedenken daarbij een ‘live’
soundtrack set.
Op deze manier ontstaat een symbiose tussen film en DJ-muziek waarin oude films nieuw
leven wordt ingeblazen.
 
De Lo-Brow visuals blijven binnen de jaren 50 en 60 sfeer en bevatten een ‘trance-educatief’
element... VJ’s van het Idiotix collectief (www.idiotix.net) vullen het programma aan met geva-
rieerde vintage beelden die goed aansluiten bij de alternatieve muziek van DJ 6Ft10
(www.6ft10.com).
 
Filmmaker Eugenio Lopez Carlos (www.lcpro.n) presenteert op deze avond in het voorpro-
gramma deel één van zijn nieuwste docu fictie film ‘Don’t Watch This Film’. Hierin stelt hij
samenzweringstheorieën aan de kaak en biedt de kijker de kans om zijn eigen mening te
vormen.



TOASTER  Rotterdam editie. Vrijdag 26 september.
De echte Rotterdam kenner weet het stiekem al: Toaster is één van de gezelligste plekjes van de stad. Niet zo gek groot maar binnen bruist het. Nog nooit geweest of kind aan huis? 26 September heb je een goeie reden om eens even langs te gaan. Dan is Toaster namelijk voor één dag The Sweet Spot.

 
Wat moet je doen?
Kom om 21:00 uur naar Toaster, gooi je jas in de hoek en begin je avond echt lekker: live muziek van de mannen van de Floris van der Vlugt Group, daarna los met de enige echte DJ De La Sarge (Kraak en Smaak). Kortom: het beste begin van je avond en als je weggaat heb je met een beetje mazzel een schilderij van Venour onder je arm (nog nat).
 
Toaster, Rotterdam Vrijdag 26 september  21.00 – 24.00
Wie: Venour, Floris van der Vlugt Group, DJ De La Sarge



Parfum de BoemBoem gaat op zoek naar iets eetbaars op en rondom de bouwplaats??De culturele fietstochtenserie Parfum de BoemBoem prikkelt alle zintuigen. Na concerten, massages en verdwaalsessies rond bouwplaatsen en sloopgebieden is het op 28 september de beurt aan de smaakpapillen. In deze tiende editie van Parfum de BoemBoem neemt ‘planthunter’ Gina Kranendonk de deelnemers mee naar de bouwplaats op Park Zestienhoven, op zoek naar ingrediënten voor een smakelijke salade, pesto of jam.   

Parfum de BoemBoem verleidt bewoners en bezoekers van Rotterdam om de veranderingen van de stad mee te beleven, met een serie zinneprikkelende fietsroutes langs bouwplaatsen en sloopgebieden. De route van 28 september leidt langs drie Rotterdamse bouwplaatsen: het Centraal Station, Rotta Nova (Hoogstraat) en Park Zestienhoven.

Programma 28 september.De fietstocht start om 14.00 uur bij Rotterdam ByCycle (Groothandelsgebouw, naast Centraal Station) en leidt naar Rotta Nova in het Laurenskwartier. Over enkele jaren zal hier een overdekte markthal zijn en een beeldbepalend appartementencomplex, nu is er slechts de fantasie van wat komen gaat… De derde locatie is de bouwplaats bij Park Zestienhoven, waar de bouw van woningen gestart is. Hier worden we rondgeleid door Gina Kranendonk, die salades en dranken maakt van gewassen die ze in de Rotterdamse binnenstad vindt, onder stoeptegels en langs de weg. Ze neemt de deelnemers mee op expeditie en laat hen proeven van al het eetbaars dat te vinden is op de bouwplaats. Ook het gehoor wordt geprikkeld, door de klanken van The New Earth Group, live vanaf de bouwplaats. 

Twee extra edities tijdens Bouwputtenfestival
Op 3 oktober geeft Parfum de BoemBoem tussen 13.00 en 14.00 uur een korte presentatie bij het Cebecogebouw, in het kader van de opening van het Bouwputtenfdestival. Deze presentatie is voor iedereen vrij toegankelijk, inschrijven is niet nodig. Op 18 oktober zijn er twee Parfum de BoemBoems DeLuxe (om 11.30 en om 14.30 uur), Deze starten vanaf de bouwplaats bij het Erasmus MC.

Deelname aan Parfum de BoemBoem op 28 september kost vijf euro, gebruik van een fiets van Rotterdam ByCycle inbegrepen. Reserveren wordt aanbevolen. Stuur een e-mail naar info@rotterdambycycle.nl o.v.v. Parfum de BoemBoem en de datum (28 september of 18 oktober). Telefonisch reserveren kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren). Zie voor meer informatie www.rotterdambycycle.nl.

Parfum de BoemBoem is een cultureel project dat wordt gecoördineerd door Rotterdam Festivals, in opdracht van Bureau Binnenstad, in het kader van de campagne ‘Hoor, hier bonkt het nieuwe hart van Rotterdam’. De programmering en uitvoering is in handen van Harry Hamelink (Motel Mozaique/Oerol Festival) en Rotterdam ByCycl.


 

BONTE BOEL

Duurt voor jou het weekend ook altijd net een dag te kort en heb jij ook zo’n zin om op donderdagavond lekker uit je dak te gaan? Dan biedt Bonte Boel de uitkomst, want één keer per maand kun je het weekend al dansend beginnen in WaterFront. Muzikaal kun je van deze avond van alles verwachten; van electrohouse tot hiphop en van drum ‘n’ bass tot rock. Gary White aka Thrasher en Willy the Viking aka Dissolvement maken er elke maand een bonte avond van.
donderdag 2 oktober  toegang: gratis : 23:00
Locatie: WaterFront / kleine zaal  www.waterfront.nl


 

OFF CORSO

Gratissch staat elke donderdagavond garant voor de smerigste beats en dikste platen gebracht door de beste DJ's uit Rotterdam en omstreken. 
Donderdag 2 oktober  23:00 – 04:00  Prijs: op vertoon van studentenkaart/ov-jaarkaart gratis entree voor alle anderen 2,50 euro
Line-up:MELLY MEL STEFAN VILIJN D'JUICE LE SWEET MC DIRTY B

 ++++

NJC?Swingbeat is weer helemaal terug! In de jaren 80 en 90 nog IMPORT muziek, inmiddels ook bekend bij het grote publiek. Van Bobby Brown tot MC Hammer, van Blue tik-Inn tot Imperium. Je voelt je weer 18!! Dus geef al je vrienden van vroeger een belletje om weer eens te genieten van die onvergetelijke SWINGBEATS... Vrijdag 3 oktober  23:00 – 05:00 ?Prijs: 15       

++++

DANCE AGAIN - 9 YEAR ANNIVERSARY! 

Op vrijdag 10 oktober viert DANCE AGAIN in Off_Corso alweer haar 9e verjaardag! Dance Again is al jaren een ijzersterke clubnight met steeds weer verrassende acts en programmeringen. Vele internationaal gerenommeerde DJ’s en artiesten, zoals Tiësto, Roog, Ferry Corsten, Benny Rodrigues en Erick E stonden reeds op DANCE AGAIN

Vrijdag 10 oktober 2008?  Off_Corso, Kruiskade 22, Rotterdam? 23:00 – 05:00 vvk 10,00 euro (excl. fee), deur 15,00 euro  presale online  www.rixx.nl
Presale  Chill Out Shop (Bijenkorf – Coolsingel 105 - Rotterdam - Primera (Alle winkels in Nederland)   www.off-corso.nl            

 ++++

We All Love 80's and 90's?In de afgelopen jaren is WE ALL LOVE 80’s & 90’s uitgegroeid tot een bijna legendarisch feest, met elke laatste zaterdag van de maand een uitverkocht huis. Waan jezelf terug in de tijd met de meest geweldige hits en beelden uit de jaren 80 en 90 in een stijlvol aangekleed Off_Corso. Zaterdag 25 oktober  22:00 – 05:00  Deurprijs: 12,50 Vvk prijs: 11,50 (ex. fee)Voorverkoopadressen: Chill Out Shop (Bijenkorf – Rotterdam), www.wealllove.com en alle primera stores.


 

AGH tentoonstelling
Eenheid in diversiteit! oktober tm december 2008 - Expo nr.20

Art Group Holanda opent haar kunstseizoen en presenteert nieuw werk in de
de Rechtbank Rotterdam.
Centraal staat de mens in krachtmeting met zijn natuur.
Dit internationale gezelschap heeft zeer uiteenlopende culturele achtergronden
waardoor een bijzonder geheel ontstaat tussen de verschillende stijlen.
De expositie duurt tot 31 december 2008.

Tijdens de opening op 16 oktober kunt u in gesprek gaan met de kunstenaars en luisteren naar een
kunstenaar in verhalen, Miep Oosterling. Opening: 16.30 uur

Wilhelminaplein 100-125 3072 AK ROTTERDAM The Netherlands.
Vrij entree, open tijdens kantooruren.
www.ag-h.nl



Carlo Goldoni, werd dit jaar precies driehonderd jaar geleden in Venetië geboren. Hij was een groot komedieschrijver. Het Piccolo Theater  “Dario Fo” maakt op dit moment een tournee met de voorstelling De Venetiaanse Tweeling.

De tweelingbroers zijn de vlotte Tonino en de simpele Zanetto,vanaf de geboorte van elkaar gescheiden. Zij zullen in Verona hun respectieve verloofdes Beatrice en Rosaura ontmoeten. De twee meisjes weten niet dat ze te maken hebben met tweelingbroers en daardoor loopt de zaak hilarisch uit de hand.
 
In de bewerking van regisseur Frans Roth is het stuk de originele combinatie van een geestige 18de eeuwse komedie en een serie cabareteske liedjes, op een organische manier met elkaar verbonden. Geheel in de traditie van het Piccolotheater wordt daarbij de politieke actualiteit niet uit het oog verloren.
 
En met Dario Fo als bron van inspiratie, blijft de linkse signatuur onmiskenbaar.
Live-muziek met arrangementen van huiscomponist Giorgio Conte (de broer van Paolo) door een swingend combo en de fraaie kostumering zijn daarnaast belangrijke troeven in deze nieuwe productie die u zeker niet mag missen.

Zaterdag 8 november 20.15 uur
Zondag 9 november   14.00 uur:
Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 Rotterdam
Toegang: € 10,- met korting € 7,50

 

Kaarten reserveren: per mail: info@rosetteproducties.com of telefonisch: 010 4553051


 

 

 
Array
(
    [121973] => Array
        (
            [naam] => Frank Jansen
            [link] => 
            [reactie] => de bonte boel in waterfront is altijd een aanrader... veel verschillende subculturen komen bij elkaar voor een gezellig avondje uit. en het mooie is: het is nog gratis ook! :-)
            [afbeelding] => 24430
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2008-09-25 12:54:22
            [react_date_changed] => 2008-09-25 12:54:22
            [react_page] => 0
            [react_user] => 24509
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 121969
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => QQ8CTMYHLL5EQ
            [u_name] => Frank Jansen  
            [u_email] => frankfjansen@gmail.com
            [react_id] => 121973
            [editable] => 1
        )

)
photo

Frank Jansen | 25 september 2008

de bonte boel in waterfront is altijd een aanrader... veel verschillende subculturen komen bij elkaar voor een gezellig avondje uit. en het mooie is: het is nog gratis ook! :-)


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"