Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | dinsdag 16 april 2024 12:29 uur | 0 bezoekers

Uittips en Nieuws

Uittips en nieuws voor de komende tijd.

 


Rotown

Vrijdag 25 juli
Helter Skelter, Hosted By St. Paul
Helter Skelter is de moeder aller punk/funk/wave/pop/dansplaten en de ideale kop voor Rotown’s jongste dansavond. Dansmuziek met een rock ‘n roll spirit. Lowlands zonder bands. Drie bier en een cola. St. Paul draait de Talking Heads, Vampire Weekend, Hercules The Love Affair, Spoon, Smiths, Kinks, Mark Ronson, Kraftwek en Roisin Murphy. Alsof de verzuiling nooit heeft plaats gevonden! You may be a lover, but are you a dancer?
Klinkt als: Pop meets electronics
Zaal open: 23.00 uur
Entree: 2,50 euro (geen vvk)
http://www.stpaul.nl

Zondag 27 juli
Summerschool: Fetish plays Joy Divison + [Film] Control
Het kon eigenlijk niet uitblijven! Na een verbluffend optreden tijdens de Summerschools in 2006, keert de gelegenheidsformatie Fetish terug naar Rotown voor een avondvullend eerbetoon aan het illustere Joy Division. Bassist Bruno Ferra Xavier da Silva (o.a. Stöma) en Tocado labelbaas Leen Steen laten zich daarbij nu begeleiden door een volledige bandbezetting. Een vertoning van de bejubelde biopic ‘Control’ van Anton Corbijn kan natuurlijk niet ontbreken en wordt op de vooravond gratis vertoond in het café gedeelte van Rotown.
Aanvang film 20.30 uur / Gratis entree
Aanvang show 22.30 uur / 5,00 euro (vvk alleen bij Rotown)
www.myspace.com/fetish80

 


 Leer de kunst van het verdwalen. Parfum de BoemBoem # 5, zondag 3 augustus, 14.00 uur

Parfum de BoemBoem start op zondagmiddag 3 augustus om 14.00 uur vanaf het Noordereiland, waar Camping Rotterdam in volle gang is. Onder begeleiding van een gids gaan deelnemers per fiets (van Rotterdam ByCycle) naar de Wilhelminapier, waar de schoonheid van bouwen in volle glorie te beleven is. De tocht voert verder over de Erasmusbrug, richting Wijnhaven, waar de bestaande fiets- en wandelrouting wordt losgelaten. Vanaf dat punt telt alleen de intuïtie. De Rotterdamse kunstenaar Wolf Brinkman brengt de deelnemers met behulp van een paar zelf ontworpen technieken de kunst van het verdwalen bij. Zonder aanwijsbaar nut leert hij ze ronddolen langs bouwputten. Om zich open te stellen voor datgene wat aan je voorbij gaat als je snel van A naar B moet.  Ook hier delen de dames van kunstenaarscollectief Bliss verrassende souvenirs van de bouwplaats uit.

Reserveren wordt aanbevolen. Stuur een e-mail naar info@rotterdambycycle.nl o.v.v. Parfum de BoemBoem. Telefonisch reserveren kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren).

www.rotterdambycycle.nl

 


MAÑANA ARTS BEATS GOODLIFE

Vrijdag 8 augustus opent Mañana haar derde expositie met een dikke party.
EXPO: S.P.A.M. van Griensven
S.P.A.M. van Griensven werkt met rariteiten die ze ontdekt in het alledaags leven. Hierover zegt zij: “Vaak is angst de verborgen motivatie om dingen te doen of te laten. Je kunt het overal in ontdekken, van alledaagse voorwerpen tot bijvoorbeeld religie. Wat ik interessant vind is, hoe dit gebracht wordt en met welke beeldtaal.”
SPAM is gespecialiseerd in rariteiten. Voor Mañana bouwt ze een installatie met een virusei, eitenttempel,  knuffel-straatreflectoren en een tuinslang-scoubidouhelicopter.

Dirty details
Wanneer? 8 augustus. Expo en SunnyTerraza vanaf 1900u, party tot BAM
Waar? DP96, Witte de Withstraat 96, Rotterdames
De expositie blijft geopend tot en met 11 september.

WWW.MYSPACE.COM/MANANAROCKERSWWW.MYSPACE.COM/MANANAROCKERS

 


Nog nadreunend van een overenthousiaste menigte, schraapt Rotterdam op zaterdag 9 augustus alles bijeen om muziek ook in de latere uurtjes de boventoon te laten voeren. Terwijl de karren van de Fast Forward Parade na 18.00 enigszins verlaten en uitgeleefd ogen, trekt de uitbundige en voldane massa vastberaden richting haar volgende doel.
Speciaal voor alle danceliefhebbers, die na de FFWD Parade naar méér snakken, zorgt Desire2Dance dat juist zij in Parkzicht volledig aan hun trekken komen!

DESIRE2DANCE
   Restaurant Bar Parkzicht   Kievitslaan 25, Rotterdam
Datum:    Zaterdag, 9 augustus 2008
Tijd:        18:00 till late
Prijs:        € 10,- (geen voorverkoop) ?Line up: Dekster, Laurenzo, Jasper Clash en Matt Styles

www.desire2dance.com 

 


Op zaterdag 9 augustus is het weer zo ver: het grootste dance evenement van de Benelux vindt dan plaats in de binnenstad van Rotterdam! Dit spektakel staat niet alleen bekend om de indrukwekkende stoet vrachtwagens, maar ook om de exclusieve afterparties die het feest ieder jaar met zich meebrengt. Dit jaar staat er een bijzonder intiem feestje op de agenda van het Prinsestheater Rotterdam. Vanaf 21.00 uur zal Lucien Foort zijn ijzersterke sound ten gehore brengen op deze sfeervolle afterparty van de Danceparade. Buiten Foort zal ook Eric E. zijn naam eer aandoen op dit exclusieve feest in het authentieke pand in Historisch Delftshaven.

Locatie:     Prinsestheater, Historisch Delfshaven, Rotterdam            
Datum:     Zaterdag 9 augustus 2008               
Tijd:         21.00 uur tot 04.00 uur
Line-up:     Lucien Foort, Erick E, Copyright, DJ Thomas Hensbroek
Entree    €10,00 voorverkoop Zero 10 - €12,50 aan de deur   

www.prinsestheater.nl   

                  


The Flying Grass Carpet

~    Groter dan het avontuur: Flying Grass Carpet landt op  15 augustus op het Schouwburgplein, Rotterdam
Aken bekeken, zwevend genoten van Amsterdam, en misschien straks naar New York? Het lijkt een fantasievol avontuur dat te mooi is om waar te zijn. Maar dat is het niet. En dat zie je op 15 augustus in het centrum van Rotterdam waar The Flying Grass Carpet deze keer haar landing zal inzetten om het Schouwburgplein in een kleurrijk park om te toveren.

~    Een magisch stadspark voor het Groenjaar 2008*
The Flying Grass Carpet kreeg de Rotterdamse wind onder haar vleugels in het kader van het Groenjaar 2008. Rotterdam Festivals gaf de opdracht aan HUNK-design en ID Eddy om hun 900 vierkante meter grote park van kunstgras op het Schouwburgplein uit te rollen. Tot en met 17 september kun je er picknicken, een partijtje frisbeeën en heerlijk zonnebaden. Een maand lang beleef je allerlei activiteiten in een magisch park waar je de stad niet meer voor uit hoeft.

~    Sprookjesachtige opening
De opening van the Flying Grass Carpet op 15 augustus is een avontuur op zich. Een picknick tussen de tweeënhalve meter hoge pluimen siergras die vrolijk naar je wuiven, een door Blossum verzorgde kleurrijke bloemenregen die uit een helikopter zal neerdwarrelen, en nog meer bijzondere gebeurtenissen die de avond tot een sprookje maken dat je niet mag missen.

~    De vleugels spreiden om mensen bij elkaar te brengen
The Flying Grass Carpet vliegt naar plaatsen waar een gebrek is aan groene ruimte voor mensen om samen te komen, zich te ontspannen en plezier met elkaar te beleven. Het is een tijdelijk stadspark waarin alles mogelijk is en dat kan variëren in grootte van 5,8 x 8,5 meter tot 32 x 58 meter. The Flying Grass Carpet reist de hele wereld over en beleeft de mooiste avonturen. Met een tas vol wereldse verhalen en activiteiten verbindt The Flying Grass Carpet steden en mensen uit alle landen met elkaar.

www.flyinggrasscarpet.org

 
In augustus bouwt Woonstad Rotterdam Pleinbioscoop weer de grootste openluchtscherm van Europa op. Vanaf woensdag 20 tm. zondag 31 augustus is daar avond aan avond een keur aan films te bewonderen. Met een variatie van filmhuistoppers, blockbusters en wereldcinema biedt Woonstad Rotterdam Pleinbioscoop voor elk wat wils. De organisatie verwacht met dit evenement op het Lloyd Multiplein verspreid over 12 avonden circa 40.000 bezoekers te ontvangen.

Elke avond gaat het terrein om negen uur open voor publiek. Publiek belandt dan meteen in een totaalprogramma met documentaires van TV Rijnmond, korte artistieke films en natuurlijk de hoofdfilm. Enkele avonden zullen dj’s zorgen voor een gezellige warming-up. Het programma van RTV Rijnmond start om kwart over negen, direct gevolgd door de korte en avondvullende film.

Vanaf 1 augustus is het hele programma na te slaan via www.pleinbioscoop.nl. Woonstad Rotterdam Pleinbioscoop is gratis toegankelijk. Met tram 8 vanaf Rotterdam Centraal of Marconiplein (halte Oostkousdijk), of met de Calandlijn (halte Coolhaven) is het festival eenvoudig te bereiken. Gratis fietsenstalling is op het terrein aanwezig.

 


 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"