Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | zondag 28 april 2024 21:17 uur | 1 bezoekers


bron: One more thing

Donderdagnacht: 'iPhone Midnight sale' bij T-Mobile in Rotterdam

De laatste update over de grootste hype op het gebied van mobiele multi-media devices van de laatste jaren.
T-Mobile meldt ons dat de iPhone vrijdag toch echt verkocht gaat worden. Het is geen grap. Om 9.30 in de ochtend gaan de winkels open en is de iPhone 3G te koop in Nederland.

Maar T-Mobile maakt van de iPhone lancering een waar feestje. Donderdagavond zal in Rotterdam de iPhone 3G arriveren in de T-Mobile winkel op de Lijnbaan. "Omstreeks 23:45 zal de eerste iPhone 3G geheel in stijl arriveren." Vervolgens gaat om 0.00 uur de verkoop van start. Tot 2 uur in de nacht zal de winkel geopend zijn. Tijdens deze 'Midnight sale' zullen er 500 iPhones beschikbaar zijn.

One More Thing is met camera aanwezig om dit unieke moment vast te leggen. Wil jij ook bij de enige echte lancering van de iPhone in Nederland zijn? Kom dan donderdagavond om 23:30 naar Lijnbaan 86in Rotterdam.

We zien je daar!

Stel dat je komende vrijdag even langs wilt wippen bij je lokale T-Mobile Shop om de iPhone mee te pikken: De telecomoperator heeft zijn leukste medewerkster naar voren geschoven om de hele gang van zaken even goed uit te leggen op onderstaande YouTube-video. Vergeet bijvoorbeeld niet je legitimatie, leeftijd (18+), bankpas, jezelf, en in het geval van een overstap vanaf een andere provider met nummerbehoud ook je laatste telefoonrekening mee te nemen. Alle verhalen over vervroegde openingstijden waren volgens dit filmpje onzin, want vanuit alle Nederlandse T-Mobile Shops wordt de gadget vrijdag 11 juli om klokslag half tien gelanceerd.

T-Mobile heeft bekend gemaakt dat de iPhone 3G niet exclusief in de T-Mobilewinkels en de online shop te koop is. Wil je een iPhone, dan kun je allereerst ook terecht bij de Apple Premium Reseller op de hoek.

Daarnaast is de iPhone 3G ook te koop bij de BelCompany, de MediaMarkt (ik ben toch niet gek!), Saturn (álle 4 vestigingen) en tot slot The Phone House. Vanaf middernacht kun je de gadget ook al online bestellen bij T-Mobile, maar dan moet je wel rekening houden met een levertijd van 6 weken.

Uit bronnen hebben we vernomen dat Apple Premium Resellers niet bepaald pallets vol iPhone zullen binnenkrijgen. Wie een iPhone 3G wil bemachtigen moet of van winkel naar winkel rennen of met een campingstoeltje voor de deur gaan zitten.

Gisteren kwam T-Mobile op de proppen met drie speciale abonnementen voor de iPhone in Nederland. Vandaag zijn de kleine lettertjes in het pdf-bestand op hun website flink aangevuld en beslaan nu drie volle pagina's. Opvallend is dat de abonnementen T-Mobile Relax-abonnementen lijken te zijn die speciaal zijn aangepast voor deze übergadget, waarbij €10 extra is gerekend voor het onbeperkte HSDPA-internet. Daarnaast bestaan ze uit twee afzonderlijke bundels voor bellen én sms'en.

Een paar opvallende kleine lettertjes zijn dat de absurd hoge 'aansluitkosten' van €53 nu ineens gehalveerd zijn en dat je de iPhone gedurende de contractperiode altijd simlockvrij kunt laten maken. In de eerste drie maanden betaal je daarvoor nog €120 maar dit loopt af en na een jaar is het gratis. Je zit dan echter nog wel aan het tweejarige contract vast. Pas vooral op als je de iPhone meeneemt op vakantie: je betaalt in het buitenland per gedownloade megabyte €10 of €30. Je wordt hier echter via een sms'je automatisch van op de hoogte gebracht bij het passeren van de grens. Tevens valt bellen in het buitenland volledig buiten de bundel.

De iPhone kan ook gebruikt worden in combinatie met andere abonnementen, alleen heb je dan geen breedbandinternet en Visual Voicemail. Officieel kun je niet voortijdig overstappen vanaf een ander abonnement, maar uit telefoontjes blijkt toch dat er in sommige gevallen wel regelingen schijnen te kunnen worden getroffen voor klanten van T-Mobile of Orange die nog een tijdje aan een contract vast zitten.

KPN
De cijfers zien er in vergelijking met sommige andere landen vrij gunstig uit. Wellicht wijst dit op een korte duur van de exclusiviteit van de iPhone bij T-Mobile in Nederland. In Duitsland zijn de prijzen bij dezelfde exclusieve aanbieder namelijk beduidend hoger, maar in Oostenrijk, waar naast T-Mobile ook Orange aangekondigd heeft de iPhone later dit jaar te gaan verkopen, zijn de abonnementen juist weer voordeliger. De helpdesk van KPN geeft dan ook aan de iPhone over drie maanden al te gaan verkopen. Ondanks deze dubieuze belofte lijkt het er echter op dat KPN en Vodafone momenteel nog geen deal rond hebben met Apple, omdat deze bedrijven anders wel snel een persbericht de deur uit zouden doen om dit aan te kondigen, zodat er minder klanten zullen weglopen.

Los toestel
De iPhone wordt volgens de huidige informatie in geen enkel land simlockvrij verkocht. Wel wordt in veel landen de telefoon aangeboden met een prepaid simkaart. De goedkoopste mogelijkheid is wat dat betreft tot nu toe Swisscom in Zwitserland, die het 8GB- en 16GB-model aldaar voor respectievelijk CHF520 en CHF620 aanbiedt, wat overeenkomt met €323 en €385. In sommige landen, zoals Frankrijk, kun je de telefoon los kopen en voor een bepaald hoog bedrag officieel van de simlock bevrijden.

Waar en hoe laat de iPhone op 11 juli behalve in de winkels van T-Mobile zelf te koop is, is nog niet precies bekend. Registratielijsten en speciale openingstijden zijn door het hoofdkantoor van de telecomaanbieder tot nu toe niet toegestaan, dus het lijkt er nu op dat we met z'n allen 's nachts voor de deur moeten gaan liggen om hem om half 10 's ochtends allemaal als allereerste te bemachtigen.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"