Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 20 | vrijdag 17 mei 2024 10:29 uur | 2 bezoekers

Projectomschrijving ANTENNE ROTTERDAM

ANTENNE ROTTERDAM is een cultureel communicatieproject, dat KOORTS en de culturele dimensie van de stad in beeld brengt en met elkaar verbindt via een samenspel van lokale televisie en internet. ANTENNE ROTTERDAM maakt aldoende een inventarisatie en een profilering van zoveel mogelijk spelers en activiteiten in de culturele sector van de stad

Wat is Antenne Rotterdam

In het kader van KOORTS (de kunst en cultuurmanifestatie 2005, info rotterdamheeftkoorts.nl) is ANTENNE ROTTERDAM gestart met een online magazine dat de culturele dimensie van Rotterdam in beeld brengt en ontwikkelt. Antennerotterdam.nl is een interactief cultuurmagazine waarin producties en evenementen worden aangekondigd en gecommuniceerd, maar waar ook achtergrondartikelen, recensies, columns, etc. worden geplaatst. De inhoud wordt gegenereerd door een netwerk van aanbieders (culturele producenten) en correspondenten (culturele consumenten) met verschillende interesse, deskundigheid en achtergrond. Dit netwerk wordt aangestuurd en onderhouden door een centrale redactie.

Door het contentmanagementsysteem (exolog) van de site kan iedere correspondent/aanbieder zijn eigen pagina’s toevoegen en beheren. Bijdragen bestaan uit foto’s, teksten (dit kunnen zijn artikelen, recensies, columns of anderszins), ook kunnen MP3 tjes en filmpjes (mpeg) worden geplaatst.

Naast internet maakt Antenne Rotterdam dagelijks een half uur televisie op Rotterdam TV. Op de site is een TV steamer aanwezig, waarop alle televisieitems van Antenne Rotterdam te zien zijn alsmede het gehele VIDEO 2000 archief.

Wat zijn de doelstellingen?

·        Discussieplatform over Rotterdamse cultuurproductie (theater, muziek, literatuur, beeldende kunst, media en lifestyle)

·        Podium bieden voor beginnend schrijftalent en kunstenaars

·        Vormgeven van de nieuwe internationale grootstedelijke identiteit van Rotterdam

·        Bevorderen van bezoek van culturele producties en het schrijven hierover

·        Ontwikkelen van internet als publiciteits- en promotiemiddel voor cultuur (interactiviteit, community-vorming en feedback)

 

Wat is het voordeel voor de culturele consument ?

Het wordt voor een potentiele consument beter mogelijk zich te orienteren in het ruime aanbod van de diverse instellingen en organisaties. Omdat er vanuit verschillende kanten over gesproken wordt. Door de overzichtelijke interface en zoekfunctie kan de bezoeker de nodige informatie snel vinden.

 

Wat is het voordeel voor de culturele producent

 

De site moet een informatief en onderhoudend cultureel magazine worden met een vaste groep cultureel geinteresseerde bezoekers, hier kunnen instellingen, projecten en evenementen zichzelf profileren.

De voordelen voor producenten zijn tweeerlei, enerzijds kunnen ze eenvoudiger met potentiele bezoekers communiceren, anderszijds krijgen ze van de consumenten  inhoudelijke feedback.

Tot Slot

Door de geintegreerde aanpak zal Antenne Rotterdam ons inziens gaan functioneren als een promotor en ontwikkelaar van de Rotterdamse culturele sector

De site is een middel om het cultuurbereik te vergroten. Het moeten mensen in contact brengen met elkaar en met cultuur. Het is belangrijk dat de site breed gedragen wordt daarom wordt tijdens de koortsperiode kontakt gezocht met alle belanghebbende partijen en actief middels een wedstrijd correspondenten geworven.

Met dit als basis wordt getracht in het seizoen 2005-2006 Antenne Rotterdam een structurele plaats te geven als communicator van de culturele sector.

 
Array
(
    [116155] => Array
        (
            [naam] => selene
            [link] => www.nieuwegarde.nl
            [reactie] => Geachte redactie,

Naar aanleiding van ons persbericht van 31 maart heeft jullie correspondente Femke contact gezocht met Nieuwe Garde. Er is afgesproken via de mail nadere informatie uit te wisselen, maar al een aantal dagen ontvangen we onze e-mails naar jullie redactieadres retour met een bounce-bericht... Waar kunnen we Femke nu bereiken?? Alvast bedankt, selene@nieuwegarde.nl
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-04-08 12:32:40
            [react_date_changed] => 2005-04-08 12:32:40
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101866
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 8JA644KDLXBKP
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 116155
            [editable] => 1
        )

)

selene | 08 april 2005

www.nieuwegarde.nl

Geachte redactie,

Naar aanleiding van ons persbericht van 31 maart heeft jullie correspondente Femke contact gezocht met Nieuwe Garde. Er is afgesproken via de mail nadere informatie uit te wisselen, maar al een aantal dagen ontvangen we onze e-mails naar jullie redactieadres retour met een bounce-bericht... Waar kunnen we Femke nu bereiken?? Alvast bedankt, selene@nieuwegarde.nl


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"