Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 19 | dinsdag 7 mei 2024 11:49 uur | 0 bezoekers

Het vingertje!

Net een debat over veiligheid gehad, en niet veel later in een zeer onveilige positie, eng is dat.

Het vingertje!

Nog steeds krijg ik het maar niet uit mijn hoofd. Vorige week woensdag (23 maart) was het Islam&Integratie debat welke wekelijks gevoerd wordt in het WTC, vorige week was Veiligheid en Terreur een big issue en ik woonde het weer bij.

Het debat was voor mij niet echt interessant, omdat de mensen die aan het woord komen toch geen toegevoegde waarde hebben in de strijd tegen terrorisme. Wel was het interessant om de verhalen te horen van de mensen die echt denken dat de Nederlandse maatschappij en overheid bestaan uit racisten en welke iedereen over één kam scheert.

Zoals altijd ben ik tot laat aan het door praten met mensen welke ik veel vaker zie en waar ik mee een evaluatie maak van het debat, en vreemd genoeg is de werking van het debat per week verschillend. De ene keer werkt het contra productief terwijl het een week later weer effectief kan werken.

Na laat door te praten was ik toe aan een lekker warm bed, ik praatte tot aan het stadhuis met enkele jongens van het Eramus Debate Society en keerde huiswaarts.

Ik liep het donkere steegje in naast het stadhuis en wou in eerste instantie links afslaan, maar omdat er een groep vage gasten stond waagde ik het niet om via de voorstraat van het politiebureau richting huis te lopen. Nee, ik liep via de meent ter hoogte van café Bed naar huis.

Ik had ruim baan, kon goed om me heen kijken en voelde me veilig. Tot ik bijna bij de kruising van de Jonker Fransstraat ben, daar zie ik een auto best hard aan komen rijden en met een trap op de rem staat de auto stil. Ik schrok me wild, aangezien ik niet de twee mensen zag die overliepen en gezien de auto ruim anderhalf meter op het zebrapad pas stilstond.

Ik was er niet ver vandaan en ik zag nu ook de man en de vrouw welke geschrokken aan de kant stonden.

De man in de auto kwam als een losgeslagen stier uit zijn auto om verhaal te halen bij de jongeman.

Ik was in eerste instantie verstijfd van angst, het speelde allemaal vlak voor mijn neus zo’n anderhalf meter van mij vandaan.

“De man samen met zijn vriendin welke overstak, was geschrokken van de vaart die de man reed en waarschijnlijk ook van het harde remmen wat de man deed. Hij hees zijn vinger richting zijn voorhoofd in de zin van “Ben je niet goed wijs!”, de man was enorm kwaad toen deze jongen dat naar hem deed.”

De man was bereid deze jongen kapot te slaan, dat was in eerste instantie ook de bedoeling vertelde hij mij achteraf toen hij weer instapte.

Ik stond na enkele seconden of minuten iets minder verstijfd en probeerde zelfs de ruzie lichtjes te sussen door te zeggen dat de jongen zijn vinger richting zijn voorhoofd hees uit een geschrokken reactie, gezien de plek waar de auto pas stilstond was dat ook begrijpelijk.

De man ergerde zich aan de “rot kop” van deze jongen en vertelde hem zelfs dat “hoewel hij voor zijn deur stond” niet in Rotterdam of uit Rotterdam kwam.

Na enig gemiereneuk wilde de jongen naar huis en probeerde in een alles- of niets poging zijn hand te reiken naar zijn tegenstander maar zag dat die niet geaccepteerd werd. Gelukkig gingen zij niet veel later lekker naar binnen en was de ruzie gesust, maar voor mij kwam er nog een naar schepje bovenop. Ik weet dat ik fout zat door te blijven staan, maar ik kon voor mijn gevoel niet doorlopen en daarop zei de man “dit had je fataal worden, want ik was razend en het was dat jij bleef staan, maar had ik gevochten dan had ik jou ook zo afgetrapt.”, de man was echt woedend dat bleek ook uit zijn reactie richting de man dat hij voor hem wel even een gaatje in zijn hoofd wilde maken.

Net een debat over veiligheid gehad, en niet veel later in een zeer onveilige positie, eng is dat.

Karim Khaoiri

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"