Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 12:39 uur | 0 bezoekers

Soseyete: Uitgaan over uitgaan.

De uitgaanssites op het web, de uitgaanspagina in de krant, de uitgaansblaadjes, uitgaansmagazines op televisie en een talkshow over uitgaan.
Meer en meer informatie over uitgaan.

De informatiemaatschappij is flink in aantocht. Zowel maatschap-pelijk als individueel is het van belang om minstens kennis te hebben van…..

Welvaart en welzijn hangen af van de hoeveelheid kennis er in bezit is. Want kennis die toegepast wordt levert betere resultaten. Toegang tot informatie ligt aan de basis van de meeste activiteiten die mensen ondernemen.

Informatie nemen wij selectief in ons op. Wat ons interesseert blijft ons het meeste bij. Ik ben zelf bijvoorbeeld een liefhebber van het doornemen van informatie over onder andere uitgaan.

Echter veel tijd en geld om uit te gaan heb ik niet, maar op de een of andere manier wil ik toch altijd wel weten wat er speelt.

Gewoon om op de hoogte te zijn.

Natuurlijk zit in mijn achterhoofd wel de intentie om iets te vinden waar ik naar toe wil gaan, maar vaak komt het er eigenlijk niet van. Bovenstaande twee argumenten zijn hierbij van doorslaggevend belang.

Toch als ik er op terug kijk, dan zou ik de informatie over het uitgaan zelf als ontspannend tijdverdrijf kunnen beschouwen. Ik kom thuis van de sportschool, plof met een kop koffie op de bank en ga een van die uitgaansblaadjes doornemen. Gezellig.

In de pauze op mijn werk check ik nog wel eens de websites af om te lezen over theaterstukken, films, kunst en cultuur of uitgaans-gelegenheden.

Afgelopen zaterdagavond ben ik naar de Soseyete geweest. Een alleraardigste avond in de Nighttown gepresenteerd door twee charmante Turkse jongedames. Gedurende deze avond werden we op de hoogte gebracht van een project over de taaldrukwerkplaats (over een project van kinderen die gedichten maakten over herinneringen), de zanger Husnu Huysal (2e geworden bij de grote prijs van Nederland), de introductie van een aantal Turkse films, en een interview met de Regisseur van Theater Rast (Cecil Toksoz) over het toneelstuk Medea.

Voor mij stond een schaaltje bonbons en onder het genot van een drankje werd ik meegenomen in een avond in het thema van Istanbul.

Een avond met een Turks tintje. Ik voelde me als Nederlander geen buitenstaander omdat het vrij toegankelijk was. Wel had ik door het thema het idee dat Turkse Nederlanders of Nederlanders die door hun kennissenkring of als vakantieganger te maken hebben met Turkije, meer aan deze avond hadden.

Ik heb me geamuseerd met een avond die ging over cultuur. Ik heb dus weer meer kennis verkregen over cultuur en me daar mee vermaakt.

Cultuur heeft onder andere de functie van het verbreden van de geest. Het weerspiegelen van een maatschappij of het toevoegen van een andere visie. Uitgaan is er om de ontspanning. Recreatie (letterlijk: opnieuw maken, creëren). Je laat de dagelijkse spanning even los, om daarna weer fris aan de slag te kunnen.

Gezien de niet onbelangrijke functie van kunst, cultuur en uitgaan, lijkt het me in een informatiemaatschappij tevens van belang om op de hoogte te zijn van het aanbod van kunst, cultuur en uitgaan. Je moet je weg kunnen vinden in het brede aanbod. Je moet weten wat je wilt en wat bij je past alvorens je actie gaat ondernemen. Informatie over kunst, cultuur en uitgaan hebben daarmee ook een functie.

Mijn vraag is bij deze; in hoeverre is het verkrijgen van deze informatie eigenlijk al een recreërende of culturele bezigheid?

In principe ben je in je vrije tijd bezig met het op een ontspannen manier verkrijgen van informatie. Of je gaat of niet, je kunt meepraten en een mening vormen over wat zich in de stad afspeelt op cultureel gebied. Een visie kan verbreedt worden of gedachten weerspiegeld door het lezen van interviews met artiesten.

Informatie over lijkt hiermee bijna even belangrijk als de activiteit zelf. Verdere verdieping in een cultureel of kunstzinnig onderwerp of intensere ontspanning zijn, naast de sociale functie in deze stelling, meer van belang als het gaat om kunst, cultuur en uitgaan.

Om nog even terug te komen op Soseyete. Het is een aanrader om een keer te bezoeken. Charmant is het sleutelwoord van deze avond. De talkshow als uitgaansavond is een heerlijk ontspannen avondje je laten vermaken.

De volgende avond is op 21 mei in om 20.00 u.in de Nighttown. Het thema is media.

Ik verwacht weer een zelfde sprankelende avond.
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"