Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 19:49 uur | 1 bezoekers

Untitled 21

De kinderen hebben vakantie, hoe zouden we die tijd omkrijgen zonder KOORTS ?
Het is behelpen, wanneer je als kleine zelfstandige ineens twee weken vier kinderen thuis hebt, die zwaar toe zijn aan vakantie, terwijl ik er zelf geen seconde over na heb gedacht. Mijn fout, uiteraard. En het weer zit ook al niet mee. Al tien dagen staat Madurodam op het programma.(www.madurodam.nl) Ik ben er voor het laatst geweest toen ik zelf acht jaar was, dus dat wordt weer eens hoog tijd. Maar om nou met regenjassen en paraplu door de winderige straten van Madurodam te slenteren ! Dan wacht ik liever nog een paar dagen.

De twee oudsten gaan over een week een lang weekeinde op judokamp. (www.hashi.nl) Het thema is Flintstones. (www.deflintstones.nl).Aangezien ik niets in huis heb wat daar ook maar een beetje op lijkt hebben we het atelier omgetoverd tot Flintstoneswerkplaats avant la lettre. Met kippengaas, kranten, behangselplak en verf storten we ons gezessen op een dinodrumstick, diverse botten en een granieten mobieltje, stevig uit proportie wel te verstaan.

Ondertussen handel ik een paar nieuwe orders Knotted Future af en Nicole een serie gebreide vazen. Bij het Beeldgebouw overleg ik hoe ik het beste prints kan voorzien van een perspexpresentatielaag. Ik schrijf nog een tekstje voor GOUDKOORTS en ik buig me over het concept voor Duikindedijk. Dat wordt maquette knutselen. We waren toch al lekker aan het froebelen.

Maar een paar extra accessoires voor het Flintstonesfeest zouden geen kwaad kunnen, dus begeef ik me met de kinderen op de fiets, dwars door de stad naar Scrap (www.stichtingscrap.nl) in de Voorhaven. Het is mooi weer en met jassen aan tegen de gure wind, geheel niet onprettig. Overigens valt het niet mee om dat kleine grut op eigen fietsen veilig door de stad te loodsen. Nu pas merk ik hoe roekeloos mijn eigen, gebruikeljke fietsroutes zijn. Daarmee kost het nu ook twee keer zoveel tijd ergens te komen.

We pauzeren bij de Hema. (www.hema.nl) Naast dat ik een paar fotomappen nodig heb voor een presentatie volgende week dinsdag, gaat het vooral om de hotdog en dan met name die vreemde, verslavende mosterdsaus.
( www.hollandsepot.dordt.nl/sauzen/recepten/romige_mosterdsaus.html)

Met hoge verwachting nader ik met de kinderen Scrap. Zij vinden het een paradijs, ik heb snel gezien dat er voor het thema Flintstones weinig te halen is. Overigens is het er heerlijk neuzen en ik tref er een stuk skyleer aan waarmee ik de stoel van de auto kan repareren.

Buiten op een bankje aan de Voorhaven passeert een stoetje Rotebvegers, (www.roteb.rotterdam.nl) vergezeld van een rijdende vuilnisbak met muziek, een schraapijswagentje en een cameraman !? Ik herken Hieke (www.HiekePars.nl ) en Karin Keijzer.(www.exposurerotterdam.nl) Hoe zat het ook al weer met die IEPENCAMPAGNE ? En jawel hoor. “Komen jullie mee vegen , dan eten we daarna ijs?” Kat in’t bakkie voor mijn kinderen, dus voor ik het weet zijn we deel van de optocht. Op het Piet Hein Plein wordt druk geveegd en gefilmd. De Iepencenten gaan in speciale transparante zakken, i.p.v. in de oranje Rotebzakken. Die miljoenen centen worden op 16 juni en masse weer de lucht in geschoten bij het WTC. Dus we vegen alleen maar om de zooi te verplaatsen en te recyclen. Natuurlijk is dat vele malen leuker dan gewoon vegen. En tot slot slobberen we schraapijs. (www.slush-puppie.com )
(www.video2000archief.nl/read/ movie_item/Titel/Expert%20in%20euromastpark - 13k - 9 mei 2005)
Al weet je niets van KOORTS, het overkomt je gewoon en langzaam dringt het tot me door dat het echt een megaomvang begint te krijgen.

Groet ivo
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"