Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | donderdag 2 mei 2024 08:57 uur | 1 bezoekers

Untitled 24

En zo is iedereen lekker bezig om ons idee een kans te geven.
Over een maand word ik veertig. So What ? (www.intermediair.nl/artikel.jsp?id=113802).Toen mijn ouders veertig werden begonnen ze uit te kijken naar een tweede huis ergens op de wereld en zich voor te stellen hoe het zou zijn om met pensioen te gaan. Dat is bijna dertig jaar geleden (www.filmsite.org/1978.html) en toen was alles nog heel eenvoudig. Je had een baan, je had een huis en een auto en elke dag dat je werkte kreeg je meer geld, meer bezit en meer zekerheden. Van dat alles is weinig overgebleven. Ik heb het gevoel dat ik net van de middelbare school af ben. Mijn oudste zoon gaat er over een jaar naartoe en ik kan het me nog levendig voor de geest halen. De tussenliggende jaren lijken een vingeroefening te zijn. Hoe oud ik word? 98!

We leven van dag tot dag. Er zijn goede dagen en er zijn slechte dagen. Een goed jaar is een jaar met meer goede dan slechte dagen. Dit jaar en ook vorig jaar valt in de categorie goede jaren.
Gisteren kreeg ik een brief in de bus van de woningbouwvereniging dat de sloopvergunning voor onze straat is afgegeven. Toen ik hier kwam wonen wist ik dat ik er ooit uit zou moeten. Toen werd gezegd dat dat nog twee jaar zou duren, we zijn inmiddels zes jaar verder. Ik woon hier graag, ondanks de gebreken van het huis. 120 m2 en een tuin is niet niks en de Kop van Zuid is de beste plek van Rotterdam. Misschien kunnen we terugkomen, na de renovatie, maar indien het sloop wordt is het einde oefening. En renovatie op deze plek wil waarschijnlijk zeggen: bestemd voor de wat beter gesitueerden.

Enfin, de onrust heeft toegeslagen en niet te gering. Al voordat die brief er was zijn we gaan zoeken naar nieuwe plekken om onszelf en onze ambities in onder te brengen. Hele ondernemingsplannen voor cultureel openbare toepassingen in een pand zijn daaruit voortgekomen. Vreemd genoeg is de bank waarmee we in gesprek zijn zeer geïnteresseerd. Voor de duidelijkheid: we hebben geen rooie cent ! En eenmaal in die “koopmaterie” zittende doemen er steeds meer plekken op, waarin we of als gezin alleen of als huurbaas van meer kunstminded volk een plek zouden kunnen realiseren die een cultureel waardevolle bijdrage levert aan de wijk.

Hartkloppingen, uitzinnige rekenmodellen, toekomstvisioenen en het all-over gevoel dat dit eigenlijk allemaal helemaal niet kan. Maar goed, maandag gaan we weer naar een andere plek kijken en ondertussen is de bank opnieuw aan het rekenen. De deelgemeente buigt zich over aanpassing van de bestemming en zo is iedereen lekker bezig om ons idee een kans te geven. Alleen dat al is wonderlijk. En het sterkt me in de overtuiging dat het dus zou kunnen.

Maar ik weet niets van heel die materie. Mijn leeftijdgenoten in mijn omgeving zijn de aangewezen mensen om van te vernemen waar ik me in begeef. Van de tien vrienden hebben er acht een eigen huis. Van die vrienden is echter niemand (meer) werkzaam in de kunst. Mijn gevoel zegt dat daar toch een oorzakelijk verband is. Ik ben er nog niet achter en daarbij is Rotterdam ook in dit opzicht een terrein waar nog veel mogelijk lijkt te zijn.

Ondertussen bereiden we de presentatie in GOUDKOORTS voor.(www.rotterdamheeftskoorts.nl) De werken zelf zijn ver klaar, maar de ruimte die we ter beschikking krijgen is dermate lastig, dat een goed uitgewerkte vorm zeer noodzakelijk is om er niet verloren te raken. Ik loop te zeulen met systeemplafonds en ik zoek een brancard op wielen, om drie dagen te lenen. (weet iemand nog een adres?) De belettering krijgt een belangrijke funktie en we gaan ons storten op een organogram. (www.kindengezin.be) Ik weet inmiddels hoe het eruit gaat zien en we hebben besloten de presentatie vooral te richten op nieuwe opdrachtgevers. Het is tenslotte een beurs. Volgens mij is dit de eerste beurs waarin uitgestegen wordt boven het galerieconcept, zoals bijvoorbeeld in Art Rotterdam.(www.artrotterdam.com). Overigens heb ik daar met veel plezier rondgelopen. Dit jaar was een topjaar. gewoon genieten van mooie (en niet zelden lelijke) dingen. Het WTC is tenslotte een handelscentrum, (www.wtcrotterdam.nl) schilderijtjes verkopen kan overal, concepten is heel wat lastiger.

Gaan we verhuizen deze zomer en boeken we Campingrotterdam (www.campingrotterdam.nl) om toch een paar dagen op vakantie te zijn ? Ik heb geen idee. Er staat een hoop te gebeuren. (www.dehoop.org).

Groet ivo
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"