Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | zaterdag 27 april 2024 00:27 uur | 2 bezoekers

EM@IL - VRIENDSCHAP - ONZIN…

Hoi Vriendinnetje!
Mooi ‘vriendschapsverhaal’ dat je me stuurde…Ik beschouw jouw ook als vriendin. ECHT! Daarom stuur ik het bericht ook -bij deze- niet terug zoals gevraagd, want..
Wat ik nou zo JAMMER vind...

Waar ik intussen een ENORME weerstand tegen begin te krijgen....

En wat volgens mij helemaal NIETS met liefde of vriendschap te maken
heeft....

Zijn DIE ONNOZELE ZINNEN onderaan al deze mailtjes die zogenaamd liefdevol en positief moeten zijn. Maar je intussen wel VERPLICHTEN om ze door te sturen naar minstens 4, 10, 20 of 100 mensen!
Soms ook nog compleet met dreigingen van wekenlang instant ongeluk als je het niet meteen vandaag doet, of binnen een uur....

In liefde en vriendschap past voor mij toch echt geen dwang in de zin van: "Ik vind jou heel bijzonder...en nu moet je wel als de sodemieter dit bericht terug sturen om mij te laten weten dat je mij ook heel bijzonder vindt...!"
Of: "...verbreek deze kring van liefde niet, een man die het vergat door te sturen kreeg de volgende dag een ernstig auto-ongeluk..."
Nee, dat is lekker!
Dat je beste vriend(in) je een zogenaamd goedbedoeld mailtje stuurt. Je vergeet je mail te checken (druk,druk) en vervolgens blijkt dat die leuke vriend of vriendin je eigenlijk een auto-ongeluk heeft gestuurd...
Da's ECHTE vriendschap hoor!
Volgens mij wordt dit soort onzin alleen maar toegevoegd uit egoïstisch oogpunt: de bedenker wil gewoon graag proberen om de hele wereld te 'spammen' op deze manier!

En zo'n 'week van de vriendschap', bestaat dat eigenlijk wel...?
Of 'nationale knuffelweek'. Daar heb ik nog nooit een collectant voor aan de deur gehad. Wat trouwens best een goed idee is voor eenzame mensen: “Goedemiddag mevrouw, wij zijn van de Nationale Knuffelweek als u ons nu 1 knuffel doneert dan zijn wij u zeer erkentelijk….”

Daarom roep ik op om voortaan massaal dit soort m@iltjes te boycotten.
Of: stuur ze door naar wie je maar wilt, maar verwijder wel eerst even die 'dwanghandelingen' aan het eind!
Als laatste (en beste) optie stel ik voor deze tekst toe te voegen ter vervanging van de originele:

" Als dit verhaal/gedicht je raakt... Hang het dan boven je bed of op de w.c.-deur. Lees het voor het slapen gaan of als je wakker wordt. Behang er je stoppenkast mee of draag het voor aan je buurman. Vouw er een bootje van, maak er de haard mee aan, veeg er je *!$!!** mee af, stuur het door aan iemand waar je een enorme hekel aan hebt of die je al een jaar niet hebt gesproken...
Doe ermee wat je wilt, maar voel je in G*dsnaam niet verplicht om het naar mij terug te sturen!!! Ik vind je namelijk al leuk genoeg zoals je bent en heb geen bevestiging nodig door je te dwingen dit naar me terug te sturen... En geluk wens ik je regelmatig en geheel vrijblijvend toe, daarvoor hoef je dit niet ook nog eens naar 33 andere mensen door te sturen...
Mocht je dit bericht per ongeluk deleten of gewoon expres direct richting prullenbak sturen, dan zal geen enkel ongeluk of tegenslag hier het directe gevolg van zijn! Het betekent hooguit dat je wel wat beters te doen hebt of misschien erg druk bent en wel wat hulp kunt gebruiken van je vrienden (die als ze grdvr*!?!* niet zo druk waren met het mailen van onzin, wellicht meer tijd over zouden hebben om je een helpende hand toe te steken....)."

ZO DAT LUCHT OP!


©nicole 2005
 
Array
(
    [115675] => Array
        (
            [naam] => Jacky 
            [link] => 
            [reactie] => Of...je leest ze uberhaupt niet en gooit ze direct weg! Maar iig ben ik het eens met je verhaal. WEG met die dingen. En zo niet, dan boycot je de emails van die zogenaamde vriend(in)..
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-06-04 17:56:22
            [react_date_changed] => 2005-06-04 17:56:22
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101328
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 2QEXAEGVZ66JCM
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115675
            [editable] => 1
        )

)

Jacky | 04 juni 2005

Of...je leest ze uberhaupt niet en gooit ze direct weg! Maar iig ben ik het eens met je verhaal. WEG met die dingen. En zo niet, dan boycot je de emails van die zogenaamde vriend(in)..


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"