Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | donderdag 2 mei 2024 04:39 uur | 1 bezoekers

Bloemetjes buiten gezet

Vanochtend zijn in proeftuin DE PUNT de bloemetjes aardig buiten gezet...
Mehmet zit al een tijdje alleen op het bankje van de picknicktafel. Naast hem liggen zes jeu-de-boulesballen. Die waren te zwaar voor de hond, die net nog in de tuin liep, om mee te spelen. Maar die hond was, buiten zijn baasje, het enige speelkameraadje dat hij kon vinden bij DE PUNT. Enigszins teleurgesteld loopt Mehmet wat rond tussen het speelapparaat en het kippenhok. Tja, wat zal hij nu eens gaan doen?
Even zie je de twijfel als hem gevraagd wordt of hij ook komt helpen met het uitladen van de plantjes. Drie seconden had hij nodig, voordat hij toch hard wegrent. Op zoek naar zijn bal en wat vriendjes voor een potje voetbal.

Enkele momenten later rijdt de blauwe vrachtwagen van Peter van de Plas de Hudsonlaan binnen. Zes karren, vol met geel, blauw en paars bloeiende planten, zijn door de pot- en perkplantenkwekerij uit het Westland geschonken aan de proeftuin. Gestructureerd en in hoog tempo wordt alles uitgeladen. Vrachtwagenchauffeur Gerrit en zijn bijrijder Piet helpen enthousiast mee. Onder het genot van een kopje koffie kunnen ze hun nieuwsgierigheid toch niet voor zich houden. Wat is nu eigenlijk DE PUNT?

Creatief Beheer
Creatief Beheer, een initiatief van Rini Biemans en Karin Keijzer, is al enige tijd bezig in DE PUNT. Het braakliggende terrein aan de Hudsonstraat wordt tijdelijk ingericht (voor de periode van drie jaar) als openbare proeftuin. Doel van het project is betrokkenheid in en om de buurt te creëren. De inrichting van het terrein is gebaseerd op een multifunctioneel gebruik. Iedereen kan en mag gebruik maken van het terrein. Een ideale ontmoetingsplek voor buurtbewoners met verschillende culturen en interesses.

Creatief Beheer draagt zorg voor de inrichting en beheer van het terrein, in opdracht van het projectteam (bestaande uit deelgemeente DELFSHAVEN, OBR, com.wonen, gemeentewerken en de werkplaats). In de proeftuin zijn inmiddels al een speeltoestel en diverse hutjes en poortjes van wilgentenen te vinden. Van pallets is op een kunstige manier een hut geknutseld door kinderen uit de buurt. De dierenverblijven, een kippenhok en de duiventil, worden onderhouden door buurtbewoners. Achter in de proeftuin zijn nieuwe grasmatten neergelegd: ideaal voor een potje voetbal.

...Alle plantjes zijn uitgeladen. Aanstaande zondag zullen ze her en der op het terrein worden neergezet. Daar mogen de buurtbewoners ook een handje bij helpen. Met een voldaan gevoel is het 'uitlaad-team' neergestreken aan de picknicktafel. Ineens zoeft er een voetbal voorbij richting het grasveld. Mehmet heeft wat vriendjes opgetrommeld. Tijd voor wat lichamelijke actie...echte actie!

Theeterras
Aanstaande zondag (12 juni) is er in DE PUNT een theeterras met lekkere hapjes, schaafijs, e.d. Er is muziek, een voetbaltoernooi en mensen kunnen ook meehelpen met het planten van de vlijtige liesjes. De dag duurt van 13.00 - 18.00 uur.

(DE PUNT is op het terrein Hudsonstraat/Haspelstraat vlakbij het in Bospolderplein)

 
Array
(
    [115551] => Array
        (
            [naam] => Maria
            [link] => 
            [reactie] => Ik heb het al een keer bij de in-hollandmensen gezegd, namelijk dat ik het vreemd vind van die klas (kennelijk opgestookt door een docent) dat ze als collectief denken deel te nemen in plaats van op eigen naam. Beetje stoorzender.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-06-20 12:51:41
            [react_date_changed] => 2005-06-20 12:51:41
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101258
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => KBQE6FH8VS7AYFZ
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115551
            [editable] => 1
        )

)

Maria | 20 juni 2005

Ik heb het al een keer bij de in-hollandmensen gezegd, namelijk dat ik het vreemd vind van die klas (kennelijk opgestookt door een docent) dat ze als collectief denken deel te nemen in plaats van op eigen naam. Beetje stoorzender.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"