Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 00:48 uur | 1 bezoekers

het eenzame verlaten

"een klein nieuw element in je leven kan je zicht op de wereld ontzettend veranderen"

In mijn vorige collumn heb ik mijn hart op papier gezet over mijn ex Nick en mijn nieuwe lover Joost. Alsof Nick het gelezen had smste hij mij die avond of ik zin had om af te spreken.. ik kon mijn oren niet geloven.
We hebben eerst een tijd aan de telefoon gezeten en daarna zijn we een drankje gaan drinken op het stadhuisplein, en het was wonderbaarlijk gezellig!
Hij was benieuwd hoe het met me ging, en we hebben uiteraard onze break toch ook wel besproken, hij toonde meer interesse in me als dat hij deed in de laatste 5 maanden van onze relatie.

Na zulk soort momenten ga ik soms wel eens na zitten denken over wat ik nou eigenlijk wil van mijn leventje, van mijn relatie, van mijn vrienden, mijn school etc.
Ik heb veel vrienden, of nee ik kan beter zeggen : ik heb veel kennissen.
Mijn echte vrienden zijn op 1 hand te tellen, zoals dat schijnbaar normaal is als je de leeftijd 20 bereikt het schijnt dan namelijk zo te zijn dat je je vrienden maar op 1 hand kan tellen, en als je geluk hebt op 2!
Ik heb van sommige mensen altijd het gevoel gehad dat ze goede vrienden van me waren, maar dat het flink tegen kan vallen door een gebeurtenis heb ik nu ook ervaren.
Zo ben ik ook een aantal vrienden goed tegengekomen na mijn break met Nick, naief als ik was dacht ik dat ik het heus wel zou redden, oke we zijn uit elkaar maar ik kan toch nog wel normaal in die vriendengroep functioneren (om het maar even zo te noemen).
Maar niets was minder waar, in de groep werd door sommige mensen een duidelijke keuze gemaakt, Alex had Nick aan de kant gezet, en daarom was zíj niet helemaal meer welkom.. het was niet eens zo dat ze mij dat vertelde maar ze lieten het me wel duidelijk merken.
En zo geschiede het, de relatie was over, de vele vrienden die ik dacht te hebben was ik kwijt en ik woonde daarbij ook nog maar net op kamers in Rotterdam.
Ik heb me in die tijd zo alleen gevoeld, dat ik soms het idee had dat ik eraan onderdoor zou gaan, je beseft je later pas dat als zoiets gebeurd je zicht op mensen vertroebeld, je bent gefocust op de mensen die je niet meer bellen, dat je de mensen die je wél bellen vergeet.
Het eenzame bekroop me, natuurlijk had ik na een aantal maanden Joost, maar bij zijn vrienden vond ik geen aansluiting en ik bleef mijn oude vrienden missen.
Op Joost zijn advies ben ik toen iets buiten schooltijd gaan doen, dit was voor mij toneellessen volgen op de SKVR.
Wat een openbaring, ik voelde me meteen helemaal thuis, en ik heb er binnen Rotterdam veel contacten aan overgehouden ik zie de mensen niet iedere dag, maar als ik ze wil spreken kan ik ze zo bellen.
Doordat ik bij de SKVR toch wel makkelijk contact maakte, werd ik op school ook dat open meisje dat ik eigenlijk altijd al was, na een maandje of 2 maakte ik daar ook steeds betere vrienden en niet alleen maar wazige kennissen.
Ik heb nu een leuke meidengroep op school waarmee ik praat over alles (en dan ook echt alles) wat me bezig houd.
En ik merk, dat ik niet zoveel behoefte meer heb aan de meeste so called friends die ik zo miste een tijd daarvoor.

Ik ben in 1 jaar een geheel nieuw leven begonnen, een nieuw huis, een nieuwe stad, een nieuwe school, een nieuwe relatie, nieuwe vrienden en een nieuw toekomstplan.
En weetje wat? Ik vind mezelf nu een stuk leuker dan vroeger en ik leef mijn leven een stuk leuker dan vroeger, ik zal jullie nog sterker vertellen ik wil mijn oude leven afsluiten, heb niet zoveel behoefte meer aan mijn oude woonplaats en de vrienden die erbij hoorde, ben nu gelukkiger dan dat ik was toen ik daar nog woonde, terwijl ik dat 6 maanden terug geheel andersom ervaarde.
Ik ben SKVR heel erg dankbaar dat ik op het laatste nippertje nog mee kon doen met die toneellessen, het heeft me een nieuw beeld gegeven op mijn eigen leven en mijn vrienden en mijn toekomst.
Bij deze, bedankt SKVR en bedankt lieve vriendinnen die ik daar gemaakt heb!

 
Array
(
    [115553] => Array
        (
            [naam] => Lin
            [link] => 
            [reactie] => Alsjeblieft!! :D Gezellig he, op de SKVR! En ookal is woensdag de laatste les, we blijven zeker contact houden hoor!! 

Liefs Linda
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-06-19 22:14:03
            [react_date_changed] => 2005-06-19 22:14:03
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101151
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => PWK53FDVSVEF
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115553
            [editable] => 1
        )

)

Lin | 19 juni 2005

Alsjeblieft!! :D Gezellig he, op de SKVR! En ookal is woensdag de laatste les, we blijven zeker contact houden hoor!!

Liefs Linda


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"