Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | dinsdag 23 april 2024 14:07 uur | 0 bezoekers

Terassie pikken met…

Hij is sportief, Aziatisch, zeker geen posterboy, kan wel tegen een stootje en is ook nog eens…. acteur !

Ik heb afgesproken met Kim Ho Kim, jullie weten wel, die vechtende Chinees in de film Fighting Fish? Als hij er na een kwartiertje nog steeds niet is bel ik em maar even, hij heeft toch niet nu al last van sterallures hè?

Spontaan loopt hij naar me toe en samen strompelen we met paraplu en al bij de Hippe Sjieke Four Seasons binnen, in hartje centrum met een romantisch terrasje omringt met water. Wel een beetje jammer dat Kim een regenhoos meebracht voor me, geen zon dus en geen terrasje… dat was wel een beetje teleurstellend. Hoewel Four Seasons er van binnen ook gezellig uitziet, had ik toch liever buiten op het terassie in de zon willen zitten.

Onder een kopje Chinese thee vertelt Kim mij over zijn film Fighting Fish, zijn sport en natuurlijk over… Kim zelf.

Ondertussen heeft Kim het al duizend keer verteld aan iedereen die het maar wil weten, maar lekker standaard begin ik dus net als alle anderen met de vraag hoe hij aan de naam Fighting Fish is gekomen. Kim verklapt aan me, tot mijn grote verbazing, dat vechtende vissen echt bestaan, “alleen zaten onze vissen meer te dansen” vertelt hij lachend, “die wilden niet echt vechten, hoe we ze ook aan zaten te sporen”. Ik kreeg gelijk een binnenpretje, in mijn gedachten zag ik het al helemaal voor me, de hele crew rondom het aquarium hangend om de vissen moed in te praten, “kom op… nu een goeie rechtse kick”!

Kim is absoluut geen beginneling, al ziet hij er onschuldig en ongevaarlijk, ondertussen is hij al heel wat jaartjes bezig met Martial Arts, “mijn pa gooide me op mijn 13de op Martial Arts en dat is eigenlijk al te oud om te beginnen” biecht hij op maar sindsdien heeft hij het nooit meer losgelaten. Naast zijn passie voor Martial Arts, wist hij ook al dat hij altijd al acteur wilde worden, met deze twee passies bracht hij samen met Jamel ons de eerste Nederlandse Martial Arts film Fighting Fish. Een film die Kim echt niet op zijn gemakje heeft gemaakt, een training van twee jaar ging daaraan vooraf, in Fighting Fish zie je niet 1 stijl maar een fusion van verschillende stijlen Martial Arts, Yoga en Turnen. Achteraf denk Kim dat er weinig is geweest dat hij echt anders had willen doen maar misschien toch ook wel, Jennifer wat ass laten kicken?

Hij meent veel van Fighting Fish te hebben geleerd en ondertussen werkt hij ook weer aan zijn nieuwe film, een thriller, en nee, geen Martial Arts deze keer, maar gewoon Kim.

Hoewel Fighting Fish wel boeiend is, ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar Kim zelf. “Ik ben geen posterboy” zegt hij met een serieuze blik. Ahum denk ik, op dat moment nog geen idee wat hij me daarmee duidelijk wou maken, ik kijk hem wat glazig aan, “Ja, anders had ik wel mijn rechtenstudie afgemaakt, aan een carrière gewerkt, huisje-boompje-beestje en klaar” zegt hij nog serieuzer. Ik begrijp wat hij wil zeggen, posterboy, de perfecte zoon ofwel schoonzoon voor elke doorsnee Chinese ouders. Hoewel zijn ouders in eerste instantie natuurlijk ook niet blij waren dat hij niet hun posterboy zou worden, zijn ze ondertussen wel weer bijgedraaid. Maar voor Kim is acteur zijn, niet iets wat hem zomaar is overkomen, “toen ik nog klein was zei ik altijd, als ik later groot ben, word ik een zakenman of een acteur” vertelt hij openlijk, als je het mij vraagt, denk ik dat hij goed op weg is om het beide te zijn.

Voordat we afscheid nemen besluiten we om het zo snel mogelijk nog eens gezellig over te doen maar dan met lekker weer en op een zonnig terrasje. Dus binnenkort meer over zijn volgende film en nog meer over Kim!

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"