Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 12 | dinsdag 19 maart 2024 03:10 uur | 3 bezoekers

Opening Nieuw Antenneseizoen

KOORTS is voorbij, Antenne Rotterdam gaat door, maar hoe....


Antenne Rotterdam moet het communicatie centrum worden voor de culturele sector. Ambitieus, wellicht, maar mensen die mij kennen weten dat groot denken mijn tweede naam is. Als je iets wil, wil het dan groot, dan kan iedereen meedoen.

Antenne Rotterdam is een internetmagazine nieuwe stijl waarin de culturele sector van de stad zichtbaar wordt en zich kan ontwikkelen. Natuurlijk staat alles nog in de kinderschoenen en met een beetje goede wil kan het knullig genoemd worden, maar met diezelfde goede wil zijn ook de contouren zichtbaar van wat het worden kan: een site waar in, op en rond geleefd wordt, een site met echte mensen en van echte mensen. Een site die laat zien wat Rotterdam is en kan worden.

Antenne Rotterdam is feitelijk een verzameling weblogs met een thematische begrenzing (cultuur) een fysieke koppeling (Rotterdam) en een centrale coordinatie (redactie), met hieraan gekoppeld een TV streamer. Dit alles zorgt ervoor dat de gemeensschapsvormende interactieve kwaliteiten van het internet optimaal tot zijn recht komen. Dit kan ontwikkeld worden en dat gaan we doen.

Na KOORTS hebben we de zomerfestivals gecovered i.o.v. Rotterdam Festivals. Dat gaan we ook doen met September in Rotterdam. We zijn in gesprek met diverse opdrachtgevers die iets willen communiceren of onderzoeken via Antenne. Dit zijn manieren om de site te financieren en te laten groeien. Zo ook de google ads, we moeten proberen geld te genereren, nu de subsidie van KOORTS over is.

Dan komen we automatisch op het thema van vrije meningsuiting en onafhankelijke redactie. In mijn optiek bestaat dat allang niet meer en heeft eigenlijk nooit bestaan, ik denk dat het Antenne systeem juist een garantie is voor waarheidsgetrouwe journalistiek. Immers als iemand liegt of de waarheid verdraait zijn er altijd anderen die dit kunnen corrigeren. Bovendien is cultuurbeleving uiterst subjectief, wat de een goed vindt, vindt de ander slecht en daartussen.

Zogezegd gaan we de komende tijd de site verder te ontwikkelen. We staan altijd open voor suggesties. Met name dank aan onze vaste correspondenten, zonder hen zouden we helemaal niets zijn. En het is best moeilijk, ik heb tijdens mijn vakantie ook wat columns geschreven, zo makkelijk als het lijkt is het niet. Dus mensen we gaan ervoor, groter, mooier, beter, ik zou meedoen als ik u was !


 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"