Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | vrijdag 3 mei 2024 08:24 uur | 0 bezoekers

Interview Cyntia Telting

Omdat ik een aantal voorstellingen bij Theater Zuidplein had bezocht leek het me wel leuk om iemand te interviewen die hier werkt... zie hier het resultaat

Ik heb Cynthia Telting van de afdeling Communicatie, marketing & educatie geinterviewd. Het was mijn eerste interview en ik was best zenuwachtig. Maar het klikte gelijk tussen ons en we hebben het over van alles en nog wat gehad. Ik heb haar vragen gesteld over het werk wat ze doet, het theater en de dingen die komen kijken bij werken in het theater.
1. Je werkt nu bijna twee jaar bij Theater Zuidplein, hoe ben je hier eigenlijk terechtgekomen?
Dit is eigenlijk per toeval gebeurt. Ik was eerst docent Communicatie op de Hogeschool Rotterdam, maar de uitdaging van het lesgeven was een beetje weg. Daarnaast deed ik ook freelance dingen zoals het presenteren van lokale TV en Radio programma's en festivals. Zo had ik ook eens een presentatie in het Theater Zuidplein. Toen ik er toch was heb ik heel brutaal gevraagd of er vacatures waren, een maand later werd ik gebeld door theater Zuidplein met de mededeling dat ze een vacature hadden.

2. Je werkt op de afdeling Commucatie, Marketing en Educatie. Wat houdt dit precies in en welke taken heb je?Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de publiciteit. Ik moet zorgen dat het juiste publiek wordt benaderd voor de juiste voorstellingen. Voorbeelden van mijn taken zijn seizoensbrochures maken, contacten onderhouden met inpresariaten, acties plaatsen in kranten, advertenties of acties plaatsen in bladen zoals Dimi, NL10, Zone 010, R'uit Magazine, of sites als Uitburo.nl, Studentenuitburo.nl en Iris (een ambtenarensite). Verder benader ik ook zenders die voor een speciale doelgroep zijn, om een voorbeeld te noemen Radio stanvaste (een Surinaamse zender) voor bepaalde voorstellingen waarvan we denken dat er veel Surinamers op af komen. Ook begeleid ik stagaires als dit nodig is.

3. Hoe vind je het werk tot nu toe?Ik vind het werk heel erg leuk. Dit had ik veel eerder moeten doen. Wat het zo leuk maakt is de afwisseling die je hebt: het is zeker geen baan van 9 tot 5.

4. Wat maakt dit werk nou zo uitdagend?
Dat je het werk zelf zo afwisselind en interessant kunt maken als je wilt. Niet elke show zit vol maar als je ziet dat 80% van de kaartjes verkocht is, dan is het een goede avond. Verder is het altijd een rece tegen de klok, een dag voor de show ben ik nog dingen aan het verzinnen.

5. Bezoek je zelf voorstellingen die bij theater Zuidplein te zien zijn?
Ja, vaak genoeg, want er zijn zat dingen die ik zelf ook wil zien. Door mij gaan vrienden van me ook meer naar het theater.

6. Wat vind je van Theater Zuidplein?Ik vind het een leuk, klein en knus theater. Er hang ook een gezellige en informele sfeer. Wat ik ook zo leuk vind ishet verschillende publiek, bij dezelfde voorstellingen zitten wel eens jongeren en ouderen van verschillende pluimage door elkaar. Verder is Theater Zuidplein voor alle Rotterdammers, er zijn voorstellingen en festivals voor alle bevolkingsgroepen.

7. Welke dingen zou je graag veranderd willen zien?
Dat we bij de programmering al eerder nadenken of iets zal aanslaan. Vandaag kan iemand hot zijn en volgend jaar juist helemaal niet. Soms krijgen wel voorstellingen waarvan ik denk dat het niet zal aanslaan.

8. Denk je dat je over vijf jaar nog zult werken bij Theater Zuidplein?
Ik weet het nog niet, ik hou juist van afwisseling. Het liefst zou ik een combi-baan willen, bijvoorbeeld lesgeven en daarnaast werkzaam zijn in de theaterwereld. In mijn vrije tijd doe ik ook veel dingen die met theater te maken hebben; mijn interesse ligt dus zeker hier. Het leuke van deze sector vind ik de hectiek, het is hollen of stilstaan. Ook wil ik graag snel resultaat zien en dat is zeker zo in deze sector. Wat ik vandaag doe (of niet doe) zie ik snel terug in de cijfers.

Kijk ook even op de site want er zitten vast en zeker ook voorstellingen tussen die je aanspreken.
www.theaterzuidplein.nl

 
Array
(
    [113660] => Array
        (
            [naam] => charlie
            [link] => 
            [reactie] => leuk interview!

Jammer dat er geen foto's bijstaan van Cyntia, dan weet je toch een beetje over wie het gaat.
en welke voorstellingen er te zien zijn en een link.

groetjes, charlie




            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-01-17 14:43:27
            [react_date_changed] => 2006-01-17 14:43:27
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100136
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => WAQ6ZRPXGV58DQU
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 113660
            [editable] => 1
        )

)

charlie | 17 januari 2006

leuk interview!

Jammer dat er geen foto's bijstaan van Cyntia, dan weet je toch een beetje over wie het gaat.
en welke voorstellingen er te zien zijn en een link.

groetjes, charlie


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"